ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η γέννηση της Ρεάλ Μαδρίτης

Η γέννηση της Ρεάλ Μαδρίτης

Σήμερα (6/10) η Ρεάλ Μαδρίτης θα έπρεπε να γιορτάζει τα 115 χρόνια από την ίδρυσή της, αλλά τελικά αυτό θα το κάνει στις 6 Μαρτίου 2017. Διαβάστε το story της γέννησης του πιο πετυχημένου συλλόγου

Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει ως επίσημη ημερομηνία ίδρυσης την 6η Μαρτίου 1902, αλλά για πολλούς στην πραγματικότητα ο σύλλογος έχει... γεννηθεί στις 6 Οκτώβρη 1901, δηλαδή πριν από ακριβώς 115.

Στην ιστοσελίδα του συλλόγου αναφέρεται πως ιδρύθηκε η Ρεάλ από τον Χουάν Πάδρος το 1902, αλλά από την άλλη... ο πρώτος πρόεδρος αναφέρεται ο Χουλιάν Παλάσιος, από το 1900 έως το 1902! Κάτι δεν κολλάει.

Στο "Χρυσό Βιβλίο της Ρεάλ Μαδρίτης", το εκδόθηκε το 1952 για την 50ή της επέτειο, ένας από συντάκτες του, ο Μανουέλ Ροσόν, γράφει ο Παλάσιος μαζί με κάποιους ακόμη, ίδρυσαν τον σύλλογο το 1901. Έχουμε δηλαδή τρεις διαφορετικές ημερομηνίες!

Αυτό που έχει συμβεί είναι απλό, οι ιδρυτές της Ρεάλ Μαδρίτης αποφάσισαν να δηλώσουν τον σύλλογο τον Μάρτιο του 1902 και τον Απρίλη έγινε δεκτή η αίτηση.

Τον Οκτώβρη του 1900, η ομάδα Nueva Sociedad de Fut-ball ιδρύθηκε από τον Χουλιάν Παλάσιος. Έναν χρόνο μετά δημιουργήθηκε και η Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία έπαιξε το πρώτο της ματς την 6η Οκτωβρίου, ακριβώς πριν 115 χρόνια δηλαδή.

Και στις δύο ομάδες πρόεδρος ήταν ο Χουλιάν Παλάσιος και αυτό είναι που έχει προκαλέσει σύγχυση, πολλοί θεωρούσαν πως είναι η ίδια ομάδα, αλλά δεν ήταν. Πιθανότατα, η Ρεάλ προέκυψε από την συγχώνευση των Club Sky και Nueva Sociedad.

Η Ρεάλ Μαδρίτης λοιπόν ιδρύθηκε στις αρχές Οκτωβρίου του 1901, στις 6 Οκτωβρίου έπαιξε το πρώτο της ματς και απλά η επίσημη ίδρυση της (καταχώρηση) ήρθε τον Μάρτιο του 1902.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ