ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

H FIFPro θέλει να αλλάξει τις μεταγραφές στο ποδόσφαιρο

H FIFPro θέλει να αλλάξει τις μεταγραφές στο ποδόσφαιρο

Η FIFPro θα κινηθεί νομικά, θέλοντας να αλλάξει ολοκληρωτικά το σύστημα μεταγραφών και οι παίκτες να μπορούν να μετακομίζουν ευκολότερα από σύλλογο σε σύλλογο. Διαβάστε αναλυτικά.

Η Παγκόσμια Ένωση Ποδοσφαιριστών θέλει να αλλάξει πολλά πράγματα στο άθλημα σύμφωνα με τον "Guardian", καθώς θα κινηθεί νομικά κατά της FIFA με την ελπίδα να αλλάξει το σύστημα μεταγραφών και οι παίκτες να μπορούν να μετακομίζουν ευκολότερα από σύλλογο σε σύλλογο

Η FIFPro θεωρεί πως οι παίκτες δεν έχουν την ελευθερία εργαζομένων σε άλλους τομείς προκειμένου να αλλάξουν εργασιακό περιβάλλον και θέλει να απελευθερώσει τις μεταγραφές και οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές να μπορούν να επιλέξουν μόνοι τους που θα συνεχίσουν την καριέρα τους, χωρίς να μπαίνει ο σύλλογος μπροστά και να ζητάει ποσό.

Συν τις άλλοις, ζητά να καταργηθούν οι δανεισμοί και να μην υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των παικτών που μπορεί να έχει η κάθε ομάδα, αλλά και να υπάρξει όριο στα χρήματα που μπορεί να πάρει ο μάνατζερ κάθε παίκτη.

Εφόσον η FIFPro τα καταφέρει, οι αλλαγές θα είναι πολύ μεγάλες και θα είναι η πρώτη φορά μετά την υπόθεση Μπόσμαν που θα έχουν πραγματοποιηθεί τέτοιες τομές στο άθλημα.

"Προσπαθήσαμε να βρούμε λύση με την UEFA και τη FIFA αλλά δεν μας άφησαν άλλη επιλογή. Δεν θέλουμε να τινάξουμε στο αέρα τη μεταγραφική αγορά. Θέλουμε να φέρουμε ισορροπία ανάμεσα στα δικαιώματα παίκτη και ομάδας", τόνισε ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης, Τέο Βαν Σέγκελεν.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ