ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η Ferrari που δεν πήρε ο Βιέρι για την γκολάρα στον ΠΑΟΚ

Η Ferrari που δεν πήρε ο Βιέρι για την γκολάρα στον ΠΑΟΚ

Ο Ιταλός πρώην επιθετικός της Ατλέτικο, Κριστιάν Βιέρι, αποκάλυψε πως το χατ-τρικ του κόντρα στον ΠΑΟΚ, τον Οκτώβρη του 1997, ισοδυναμούσε με μία Ferrari ως υπόσχεση-δώρο από τον πρόεδρο των "κολτσονέρος", Χεσούς Χιλ.

Ανέκδοτα περιστατικά από την καριέρα του αποκάλυψε ο Κριστιάν Βιέρι στην αυτοβιογραφία του, "Chiamatemi bomber". Ένα από αυτά έχει κι ελληνικό ενδιαφέρον.

Ο Ιταλός πρώην επιθετικός αποκάλυψε πως είχε βάλει στοίχημα με τον τον πρόεδρο των "κολτσονέρος", Χεσούς Χιλ, ότι εάν πετύχαινε δεύτερο διαδοχικό χατ-τρικ - είχε πετύχει απέναντι στη Σαραγόσα - με τον ΠΑΟΚ θα έπαιρνε ως δώρο μια Ferrari.

Τελικά ο "Μπόμπο" το κατάφερε με γκολάρα μάλιστα, αλλά δεν δέχθηκε τη Ferrari και η απόρριψη είχε το λόγο της:

"Ήταν 18 Οκτώβρη του 1997, έβαλα τρία γκολ στη Σαραγόσα και νικήσαμε 5-1. Μετά από τέσσερις ημέρες υποδεχθήκαμε τον ΠΑΟΚ για το Κύπελλο UEFA. Την παραμονή του ματς μίλησα με τον Φούτρε. Ο Πάουλο ήταν το αγαπημένο παιδί του προέδρου, Χιλ.

Πρέπει να πεις στον πρόεδρο ότι εάν πετύχω τρία γκολ στο Κύπελλο UEFA περιμένω μια Ferrari 550 ως δώρο. Ο Φούτρε πήγε και το είπε στον Χιλ. Μετά, επέστρεψε και μου είπε. Μπόμπο (σ.σ παρατσούκλι του Βιέρι) εάν ξανακάνεις χατ-τρικ η Ferrari είναι δική σου. Ήταν ένα αστείο που κανείς δεν πίστεψε. Πότε βλέπεις έναν ποδοσφαιριστή να πετυχαίνει χατ-τρικ σε διάστημα τεσσάρων ημερών;

Και στο ματς με τον ΠΑΟΚ έγινε κάτι μαγικό. Στο πρώτο ημίχρονο πέτυχα δύο γκολ και μετά ένα έργο τέχνης, από το κόρνερ. Τα στιγμιότυπα από αυτό το γκολ έκαναν το γύρο του κόσμου, αλλά κανείς δεν ήξερε ότι άξιζαν μια Ferrari. Όλος ο κόσμος φώναζε το όνομά μου. Την ίδια νύχτα δείπνησα με τον Φούτρε.

Με φώναξαν το Σεπτέμβρη του 1998 να πάω να πάρω τη Ferrari, αλλά ποτέ δεν το έκανα. Περίμενα τη μεταγραφή μου στη Λάτσιο και θα πλήγωνα τον Χεσούς Χιλ. Είχα νοσταλγία για την Ιταλία, ένιωθα ως κλέφτης. Έτσι, άφησα τη Ferrari για να ζητήσω συγγνώμη από έναν άνθρωπο, ο οποίος μου φέρθηκε καλά", αναφέρεται στην αυτοβιογραφία του Κριστιάν Βιέρι.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ