ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η εθνική Σουηδίας έβγαλε τα ονόματα κι έβαλε μότο στις φανέλες

Η εθνική Σουηδίας έβγαλε τα ονόματα κι έβαλε μότο στις φανέλες

Η εθνική ομάδα της Σουηδίας στις γυναίκες δεν φοράει φανέλες με τα ονόματα των παικτριών, πλέον, αλλά με εμψυχωτικά μηνύματα.

Σε μία πρωτοποριακή κίνηση προχώρησε η εθνική Σουηδίας στις γυναίκες, αφού οι παίκτριες αντικατέστησαν τα ονόματα στις φανέλες τους με εμψυχωτικά μότο.

Οι διεθνείς κλήθηκαν να επιλέξουν tweets από διάσημες Σουηδές, ώστε να τυπωθούν στο πίσω μέρος των εμφανίσεων, στο σημείο όπου συνήθως υπήρχε το όνομά τους.

Η πρωτοβουλία προέρχεται από την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Σουηδίας, ελπίζοντας με αυτόν τον τρόπο να εμπνεύσει κορίτσια ώστε να πιστέψουν περισσότερο στον εαυτό τους και στο ότι μπορούν να πετύχουν οτιδήποτε.

Η αρχηγός της ομάδας, Λότα Σέλιν, η οποία επέλεξε το μήνυμα "ποτέ μην κοιτάς αφ' υψηλού κάποια, εκτός κι αν είναι για να τη βοηθήσεις να σηκωθεί" από την πολιτικό Γκούντρουν Σίμαν, δήλωσε: "Η φανέλα της εθνικής ομάδας είναι ένα σημαντικό σύμβολο και μας υπενθυμίζει διαρκώς ότι μπορούμε να κερδίσουμε οποιοδήποτε παιχνίδι σε οποιαδήποτε διοργάνωση".

"Νομίζω ότι είναι σπουδαίο ότι μπορούμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με άλλες δυνατές γυναίκες και μαζί να δείξουμε ότι όλα είναι δυνατά. Υπάρχει ανάγκη να δείξουμε σε νεαρές γυναίκες ότι είναι εφικτό να επιτύχουν και ότι κανείς δεν πρέπει να αισθάνεται περιορισμένος στο τι μπορεί να πετύχει και ειδικά όχι λόγω του φύλου του".

Η εθνική Σουηδίας έβγαλε τα ονόματα κι έβαλε μότο στις φανέλες

Ο διευθυντής επικοινωνίας της σουηδικής ΠΟ, Νίκλας Μπόντελ, πρόσθεσε: "Η πρωτοβουλία είναι πρώτα και κύρια. με τη βοήθεια της εθνικής ομάδας, έχει σκοπό να υπογραμμίσει τη δύναμη ποτ προέρχεται κάνοντας πράγματα μαζί και η επιτυχία της εθνικής γυναικών είναι ένα καλό παράδειγμα αυτού. Ελπίζουμε επίσης ότι μπορεί να εμπνεύσει ανθρώπους να υποστηρίξουν ο ένας τον άλλον, ανεξαρτήτως του ποιος είσαι και από πού προέρχεσαι".

Άλλα μηνύματα που έχουν τυπωθεί στο πίσω μέρος των εμφανίσεων προέρχονται από την καλλιτέχνιδα Ζάρα Λάρσον ( "πίστεψε στον αναθεματισμένο τον εαυτό σου"), στη δημοσιογράφο Φρίντα Σόντερλουντ ( "το να προσπαθείς είναι επιτυχία. Το αποτέλεσμα είναι δευτερεύον, από τη στιγμή που τόλμησες") και την stand-up κωμικό Κάριν Άντελσκολντ ( "οι γυναίκες θέλουν διαφορετικά πράγματα").

Η Σουηδία επικράτησε με 1-0 της Αυστραλίας την Τετάρτη σε τουρνουά στο Αλγκάρβε φορώντας τις νέες εμφανίσεις της και την Παρασκευή αντιμετωπίζει την Κίνα.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ