ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η επιστημονική ανάλυση του γκολ του Μέσι με την Μπιλμπάο

Η επιστημονική ανάλυση του γκολ του Μέσι με την Μπιλμπάο

Δείτε βίντεο με την ανάλυση του γκολ του Μέσι στον τελικό Κυπέλλου Ισπανίας κόντρα στην Μπιλμπάο. Η ταχύτητα στα πόδια και η τελειότητα στο σουτ του Αργεντίνου.

Το πρώτο γκολ που έβαλε ο Μέσι στον τελικό του Κυπέλλου Ισπανίας με την Μπιλμπάο ήταν ένα από τα καλύτερα του Αργεντίνου στην καριέρα του ανάλογα όμορφο με αυτό που είχε βάλει παλαιότερα κόντρα στη Χετάφε. Η επιστημονική ανάλυση του γκολ αποδεικνύει πόσο ιδιοφυής και γρήγορος στα πόδια είναι ο Αργεντίνος.

Από την στιγμή που ο Μέσι πήρε την μπάλα κάτω από το κέντρο του γηπέδου και προς την αντίπαλη περιοχή, ανέπτυξε ταχύτητα 31.3 χλμ/ώρα σε 2.7 δευτερόλεπτα. Ανάλογη επιτάχυνση έχει ένας επαγγελματίας παίκτης στο ράγκμπι που κρατάει την μπάλα στα χέρια του.

Η επιστημονική ανάλυση του γκολ του Μέσι με την Μπιλμπάο

Τρεις παίκτες της Μπιλμπάο προσπάθησαν να τον κλείσουν σε απόσταση μικρότερη των 2 μέτρων από την μπάλα. Ο Μέσι αναγκάστηκε να κόψει ταχύτητα και να περάσει ανάμεσα τους με τρία χτυπήματα της μπάλας σε διάστημα 1.2 δευτερολέπτων. Δύο φορές η μπάλα είχε απόσταση από τα πόδια του κάτι περισσότερο από 60 εκατοστά.

Όταν ο Μέσι μπήκε στην μεγάλη περιοχή με μία κίνηση από μέσα προς τα έξω κέρδισε 1.5 μέτρο απόσταση από τον αντίπαλο αμυντικό, αρκετή για να σουτάρει στη γωνία του τερματοφύλακα της Μπιλμπάο με ταχύτητα 77 χλμ/ώρα και σε απόσταση 12 μέτρων από το τέρμα. Για λιγότερο από 16 εκατοστά ο Ερέριν δεν κατάφερε να αγγίξει την μπάλα.

Το σουτ του Μέσι ήταν τέλειο. Αν είχε χτυπήσει την μπάλα 1.5 χιλιοστό δεξιά ή αριστερά θα είχε αποκρούσει ο τερματοφύλακας ή μπάλα θα είχε φύγει άουτ. Όλα αυτά ο Αργεντίνος τα έκανε σε μόλις 11.4 δευτερόλεπτα καλύπτοντας απόσταση 54 μέτρων.

Στην La Liga, o Μέσι μετέτρεψε το ποσοστό ακρίβειας στο σουτ του κατά 21% υψηλότερο σε σύγκριση με τους υπόλοιπους παίκτες του πρωταθλήματος. Δείτε το βίντεο.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ