ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η "απολογία" Στραματσόνι για την πώληση Κοουτίνιο από την Ίντερ

Η "απολογία" Στραματσόνι για την πώληση Κοουτίνιο από την Ίντερ
Στραματσόνι, Σνάιντερ, www.inter.it

Ο άλλοτε προπονητής του Παναθηναϊκού, Αντρέα Στραματσόνι, συνεργάστηκε με τον Φιλίπε Κοουτίνιο στην Ίντερ και εξήγησε γιατί ο Βραζιλιάνος πουλήθηκε επί των ημερών του στη Λίβερπουλ.

Ο Αντρέα Στραματσόνι συνεργάστηκε τη σεζόν 2012-2013 με τον Φιλίπε Κοουτίνιο στην Ίντερ. Ο πρώην προπονητής του Παναθηναϊκού είχε υπό την καθοδήγησή του τον ποδοσφαιριστή που προ ημερών πραγματοποίησε τη δεύτερη πιο δαπανηρή μεταγραφή στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

Ο Ιταλός τεχνικός τοποθετήθηκε στο περιοδικό "Panorama" για την επί των ημερών του στους "νερατζούρι" απόφαση να πωληθεί ο Βραζιλιάνος στη Λίβερπουλ: "Ξεκίνησε πολύ καλά στην Ίντερ, αλλά στην ίδια θέση με αυτόν έπαιζε ο Γουέσλεϊ Σνάιντερ (κεντρική φωτ.). Υπήρχε μεγάλος συναγωνισμός.

Η πρόταση της Λίβερπουλ, επίσης, ήταν τέτοια που δεν μπορούσε να αντισταθεί. Είχε μεγάλη επιθυμία να παίξει στην Αγγλία. Ήταν δύσκολη στιγμή και ο Κοουτίνιο αποτέλεσε έναν από τους λίγους νεαρούς παίκτες που είχαμε, με τέτοια μεγάλη αξία στην αγορά. Έπρεπε να ισοσκελίσουμε τα οικονομικά της ομάδας και η πώλησή του ακολούθησε την αποχώρηση του Σνάιντερ.

Το κατάλαβα και σεβάστηκα την απόφαση που πήραν οι τότε τεχνικοί διευθυντές, αν και με βαριά καρδιά. Ουδείς ήταν χαρούμενος με την πώλησή του διότι είχε τρομακτικές ικανότητες. Ακόμα μιλάω με τον Κοουτίνιο. Πάντα ήταν ένα εξαιρετικό παιδί. Έχει στο πλευρό του ένα πανέμορφο κορίτσι, που μεγάλωσε μαζί του και τον βοήθησε να παραμείνει έτσι όπως ήταν στη Βραζιλία".

Η "απολογία" Στραματσόνι για την πώληση Κοουτίνιο από την Ίντερ
Κοουτίνιο, Ίντερ, www.inter.it

Ο νυν προπονητής της Σπάρτα Πράγας πρόσθεσε: "Δεν έμεινα έκπληκτος από τη μεταγραφή του Κοουτίνιο. Εξελίχθηκε και βελτιώθηκε πολύ στην Premier League. Του άξιζε να πάει σε ομάδα top επιπέδου. Του δόθηκε η δυνατότητα να δουλέψει στις αδυναμίες του, να σκοράρει περισσότερο και να κινείται καλά χωρίς τη μπάλα".

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ