ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η αποκάλυψη του Πελέ για το "φλερτ" με Νάπολι

Η αποκάλυψη του Πελέ για το "φλερτ" με Νάπολι

Στην αποκάλυψη ότι η Νάπολι ήταν μία από τις ευρωπαϊκές ομάδες που έφτασαν κοντά στην απόκτησή του όταν μεσουρανούσε με τη φανέλα της Σάντος, προχώρησε ο Πελέ.

"Αρκετές φορές βρέθηκα κοντά στο να αφήσω την πατρίδα μου, την Βραζιλία, για να μετακομίσω στην Ευρώπη. Θα μπορούσα να πάω στην Ισπανία για να παίξω στην Ρεάλ Μαδρίτης ή στην Ιταλία για λογαριασμό της Νάπολι.

Υπήρχε επίσης ενδιαφέρον και από άλλα μεγάλα ευρωπαϊκά κλαμπ όπως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Γιουβέντους αλλά στο τέλος θεώρησα σωστό να συνεχίσω την καριέρα μου στην Βραζιλία.

Δεν μετανιώνω για κάτι, η Σάντος ήταν εκείνη την εποχή μεταξύ των κορυφαίων συλλόγων στον κόσμο", δήλωσε ο Πελέ στο περιθώριο της παρουσίασης της ταινίας "Πελέ: η γέννηση ενός θρύλου", με την επιβεβαίωση για την κρούση της Νάπολι να έρχεται από 92χρονο σήμερα Ρομπέρτο Φιόρε, ο οποίος είχε διατελέσει πρόεδρος των "παρτενοπέι" από το 1964 μέχρι το 1967.

Η αποκάλυψη του Πελέ για το "φλερτ" με Νάπολι

"Ναι, είναι αλήθεια. Είχα καταθέσει πρόταση στην Σάντος. Πάντα έλεγα πως ο 20ος αιώνας έδωσε στο ποδόσφαιρο τρεις μεγάλους παίκτες: τον Μαραντόνα, τον Σιβόρι και τον Πελέ.

Εάν είχα καταφέρει να φέρω τον Πελέ στην Νάπολι θα είχαμε υπογράψει και τους τρεις πιο σημαντικούς παίκτες στον κοσμο. Δεν μπορούσα να τον πάρω επειδή είχα πουλήσει όλα τα διαρκείας και για να τον έφερνα θα χρειαζόταν ένα στάδιο με μεγαλύτερη χωρητικότητα", δήλωσε χαρακτηριστικά σε ιταλικό ραδιοφωνικό σταθμό.

Υπενθυμίζεται πως ο Φιόρε είχε καταφέρει να πάρει στη Νάπολι τους Σίβορι και Αλταφίνι, κίνηση που ειχε ως αποτέλεσμα να "ξεπουλήσει" 69.000 εισιτήρια.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ