ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η απάντηση της Τουρκίας για τις αποδοκιμασίες στο ματς με την Ελλάδα

Η απάντηση της Τουρκίας για τις αποδοκιμασίες στο ματς με την Ελλάδα

Η τουρκική ποδοσφαιρική ομοσπονδία υποστηρίζει πως τα γιουχαΐσματα φιλάθλων της χώρας κατά τη διάρκεια της ενός λεπτού σιγής για τα θύματα του Παρισιού δεν είχε να κάνει με έλλειψη σεβασμού. Διαβάστε αναλυτικά.

Ο Φατίχ Τερίμ δεν άντεξε και "έκραξε" τους συμπατριώτες του για το γεγονός πως στο φιλικό Τουρκία-Ελλάδα αποδοκίμασαν τον ελληνικό εθνικό ύμνο και δεν κράτησαν ενός λεπτού σιγή για τα τα θύματα της πρόσφατης τρομοκρατικής επίθεσης, γεγονός που υποχρέωσε την τουρκική ομοσπονδία ποδοσφαίρου να παρέμβει στο θέμα.

Η τοποθέτηση ήταν εντελώς διαφορετική από αυτή του "Αυτοκράτορα" καθώς αφενός ξεκαθάρισε πως τα "σφυρίγματα" κατά τη διάρκεια της ενός λεπτού σιγής δεν είχαν να κάνουν σε καμία περίπτωση με ασέβεια απέναντι προς τον γαλλικό λαό αλλά με την επιθυμία να διαμαρτυρηθούν με αυτό τον τρόπο για το πώς αντιμετωπίστηκαν παρόμοια γεγονότα στο παρελθόν.

Συγκεκριμένα, η τουρκική ομοσπονδία αναφέρεται στο θλιβερό συμβάν της 10ης Οκτωβρίου, όταν δύο καμικάζι προκάλεσαν μακελειό στην Άνκαρα με την επίθεση αυτοκτονίας τους, προκαλώντας το θάνατο 120 ανθρώπων και 200 τραυματιών.

Η απάντηση της Τουρκίας για τις αποδοκιμασίες στο ματς με την Ελλάδα

"Σε εκείνη την περίσταση ήμασταν εκείνοι που ζητήσαμε από την UEFA να μας επιτρέψει να παίξουμε με μαύρα περιβραχιόνια σε ένδειξη πένθους, με τα θύματα στη Γαλλία, αντίθετα, η UEFA πήρε αυτόκλητα την απόφαση", δήλωσε χαρακτηριστικά εκπρόσωπος της τουρκικής ομοσπονδίας, για να συμπληρώσει με νόημα:

"Φαίνεται πως υπάρχουν νεκροί πρώτης κατηγορίας και νεκροί δεύτερης κατηγορίας και αυτό είναι κάτι που δεν μπορούμε να το δεχτούμε: είναι ανάγκη να σεβόμαστε τα αισθήματα όλων των ανθρώπων".

Διαβάστε το Long Form αφιέρωμα για τον Φατίχ Τερίμ, ο οποίος δεν είναι με τίποτα ο άνθρωπος που θες να εκνευρίσεις.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ