ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η αντίδραση του Εμπαπέ, στη σύγκριση με τον "Βασιλιά" Πελέ

France's Kylian Mbappe, front, celebrates after scoring his side's fourth goal during the final match between France and Croatia at the 2018 soccer World Cup in the Luzhniki Stadium in Moscow, Russia, Sunday, July 15, 2018. (AP Photo/Martin Meissner)
France's Kylian Mbappe, front, celebrates after scoring his side's fourth goal during the final match between France and Croatia at the 2018 soccer World Cup in the Luzhniki Stadium in Moscow, Russia, Sunday, July 15, 2018. (AP Photo/Martin Meissner) AP PHOTO/MARTIN MEISSNER

Το "next big thing" του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, ο Κιλιάν Εμπαπέ, υποκλίθηκε (για μία ακόμη φορά) στον Βραζιλιάνο θρύλο Πελέ, υποστηρίζοντας πως είναι ιδιαίτερα κολακευτικό να τον συγκρίνουν με τον "Βασιλιά".

Ο ένας φιλοδοξεί να γίνει θρύλος, ενώ ο άλλος έχει γράψει το όνομά του με χρυσά γράμματα στην ποδοσφαιρική Βίβλο. Ο διεθνής Γάλλος επιθετικός, Κιλιάν Εμπαπέ, δεν δίστασε να πλέξει το εγκώμιο του Πελέ , σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο TF1, καθώς είναι τιμή του να τον συγκρίνουν με ένα "ιερό τέρας" του αθλήματος.

"Αντιδρώ σαν παιδί γιατί ο Βασιλιάς, είναι Βασιλιάς. Είναι πραγματικά ιδιαίτερα κολακευτικό να σε συγκρίνουν με έναν παίκτη σαν κι αυτόν, παρόλο που δεν τον έχω δει. Αυτοί είναι άνθρωποι που δεν χρειάζεται να τους δεις να παίζουν. Όλοι ξέρουν πως έχει γράψει τη δική του ιστορία για πάντα. Μετά από αυτό, το έχω πει και θα το πω ξανά, είναι μία κατηγορία από μόνος του. Δεν προέρχεται από τον ίδιο πλανήτη, αλλά είναι σημαντικό να κινείσαι στο ίδιο επίπεδο και να έχεις τη δυνατότητα να εξελίσσεσαι, ώστε να μπεις στο πάνθεον της ιστορίας του αθλήματος", δήλωσε χαρακτηριστικά ο σταρ της Παρί Σεν Ζερμέν για το "μαύρο διαμάντι" της Βραζιλίας.

Σε ηλικία 19 ετών και 207 ημερών ο διεθνής με τους "τρικολόρ" κυνηγός έγινε ο νεότερος σκόρερ σε τελικό Μουντιάλ, καταρρίπτοντας το ρεκόρ του μύθου της "σελεσάο", Πελέ , ο οποίος είχε σημαδέψει δίχτυα στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου 1958 εναντίον της Σουηδίας, σε ηλικία 19 ετών και 249 ημερών.

Ο αστέρας της ομάδας του Παρισιού φιλοδοξεί να βαδίζει στα χνάρια του Πελέ, ώστε να αφήσει το... αποτύπωμά του στην ποδοσφαιρική λεωφόρο της δόξας. Μόνο ο χρόνος θα δείξει, εάν τα καταφέρει...

Photo Credits: AP Photo/Martin Meissner

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ