ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η ανατριχιαστική αφήγηση της αεροσυνοδού που διασώθηκε

Η ανατριχιαστική αφήγηση της αεροσυνοδού που διασώθηκε

Η Τσιμένα Σουάρες, η διασωθείσα αεροσυνοδός της μοιραίας πτήσης που σκόρπισε το θάνατο σε 71 άτομα στην Κολομβία, μίλησε για τη στιγμή της πτώσης σε ανθρώπους της Ατλέτικο Νασιονάλ.

Οι μαρτυρίες για τον τρόπο με τον οποίο συνέβη το αεροπορικό δυστύχημα της Αντιόκια πληθαίνουν, όσο οι επιζήσαντες καταφέρνουν να ανακαλέσουν στη μνήμη τους ορισμένες από τις τραγικές στιγμές.

Η αεροσυνοδός Τσιμένα Σουάρες ήταν μία από τους έξι επιβαίνοντες που κατάφεραν να ξεγελάσουν τον θάνατο και λίγες ημέρες μετά από το συμβάν, είναι σε θέση να δέχεται επισκέψεις στο νοσοκομείο της Κολομβίας όπου βρίσκεται.

Ο Βίκτορ Ούγκο Μαρουλάντα, τεχνικός διευθυντής της Ατλέτικο Νασιονάλ, της ομάδας που θα υποδεχόταν τη Σαπεκοένσε για τον πρώτο τελικό του Copa Sudamericana, μαζί με τον προπονητή Ρεϊνάλντο Ρουέδα, επισκέφθηκαν το νοσοκομείο όπου βρίσκονται οι επιζώντες.

"Καταφέραμε να μιλήσουμε μόνο στην αεροσυνοδό και στον τεχνικό πτήσης (σ.σ. Εργίν Τουμίρι). Δύο ποδοσφαιριστές βρίσκονταν στο χειρουργείο, ενώ ο τρίτος στην εντατική", δήλωσε ο Μαρουλάντα στην ισπανική εφημερίδα "Marca".

Στη συνέχεια, αποκάλυψε τι τους διηγήθηκε η Σουάρες, η μοναδική γυναίκα που κατάφερε να βγει ζωντανή από τα συντρίμμια του αεροσκάφους τύπου Avro RJ85.

"Η ιστορία είναι σοκαριστική. Στα πρόσωπά τους υπήρχε ακόμα ο φόβος των επιπτώσεων αυτών που έγιναν. Ήταν σοκαρισμένοι και έκπληκτοι που επιβίωσαν. Η Τσιμένα Σουάρες, η αεροσυνοδός, μας είπε ότι δεν θυμάται την ακριβή στιγμή της σύγκρουσης. Όταν ξύπνησε, μετά από την πτώση, σύρθηκε έξω από το αεροσκάφος και προσπάθησε να προσεγγίσει τον πλησιέστερο λόφο, επειδή φοβήθηκε ότι το αεροπλάνο θα εκρήγνυτο. Μύριζε πετρέλαιο και βενζίνη μας είπε".

Η ανατριχιαστική αφήγηση της αεροσυνοδού που διασώθηκε

Όσο για την κίνηση των νταμπλούχων Κολομβίας να ζητήσει την απονομή του τροπαίου στους Βραζιλιάνους, ο Μαρουλάντα ήταν κάθετος: "Με κάθε σεβασμό στους φιλάθλους μας, νομίζω ότι το αίσθημα αλληλεγγύης επιτάσσει τη χειρονομία που κάναμε, αντί του ανταγωνισμού".

Ο τεχνικός των Κολομβιανών, από την πλευρά του, δεν μπορούσε να αποδεχθεί ότι η πτώση προκλήθηκε από έλλειψη καυσίμων: "Το λάθος του ανεφοδιασμού είναι αδιανόητο. Απίστευτο, δεν μπορεί να εξηγηθεί το μέγεθός του. Ναι, με εξέπληξε ότι η αεροσυνοδός μας είπε ότι όταν το αεροπλάνο έπεφτε και προτού καταπέσει, προσπάθησε να πάει μπροστά, στην καμπίνα, όπου οι παίκτες είχαν σηκωθεί από τις θέσεις τους και ήταν πανικοβλημένοι. Τελικά, παρέμεινε στη θέση της και σώθηκε. Πρόκειται για θαύμα".

Μάλιστα, αποκάλυψε ότι και ο ίδιος είχε ταξιδέψει με το ίδιο αεροσκάφος και τον ίδιο πιλότο και ότι οι δυο τους είχαν γνωριστεί: "Ήμουν κι εγώ σε αυτό το αεροπλάνο με την ομάδα μου πρόσφατα. Είναι σύνηθες για έναν σύλλογο να ναυλώνει αυτό το αεροσκάφος με τον ίδιο πιλότο που έπεσε. Ήταν νεαρός, αλλά έμπειρος. Μόλις είχα κάνει το δεύτερο παιδί μου τις προάλλες, όταν με φώναξε στο πιλοτήριο. Το αεροπλάνο ήταν άνετο, ήρεμο, χωρίς καμία ανωμαλία. Και το προσωπικό, από τη Βολιβία, ήταν φιλικό. Δεν το πιστεύω".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Το Copa Sudamericana στην Σαπεκοένσε!
Απίστευτη ενέργεια από το κανάλι που θα έδειχνε το Ατλέτικο Νασιονάλ - Σαπεκοένσε!
Ο μόνος επιζών που θα ξαναπαίξει ποδόσφαιρο
Πέναλτι στα 9'' και αφιέρωση στη Σαπεκοένσε
TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ