ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η ανάμνηση της Εθνικής Ελλάδας και το "ντίλι-ντον" του Ρανιέρι

Η ανάμνηση της Εθνικής Ελλάδας και το "ντίλι-ντον" του Ρανιέρι

Ο Κλάουντιο Ρανιέρι πήρε θέση για τα σενάρια που τον θέλουν υποψήφιο διάδοχο του Κόντε στην εθνική Ιταλίας, θυμίζοντας πως δεν είχε πετύχει ως ομοσπονδιακός τεχνικός στην Ελλάδα. Η "αποκάλυψή" του για τον τρόπο που αφυπνίζει τους παίκτες της Λέστερ.

Ο Αντόνιο Κόντε εμφανίζεται ως το μεγάλο φαβορί για να αναλάβει τα ηνία της Τσέλσι το ερχόμενο καλοκαίρι, μετά τη λήξη των υποχρεώσεών του με την εθνική Ιταλίας στα τελικά του Euro 2016, και ένας εκ των προπονητών που ακούγεται όλο και πιο έντονα το τελευταίο διάστημα για βρεθεί στον πάγκο της "σκουάντρα ατζούρα" είναι ο Κλάουντιο Ρανιέρι.

"Την τελευταία φορά που προπόνησα μία εθνική ομάδα δεν πήγαν πολύ καλά τα πράγματα...", δήλωσε με νόημα ο Ρανιέρι, ο οποίος δεν έχει ξεχάσει ακόμα την πικρή του εμπειρία από τα τέσσερα μόλις ματς που έκατσε στον πάγκο της Εθνικής Ελλάδας, για να προσθέσει:

"Θα ήταν μεγάλη τιμή για μένα να αναλάβω την εθνική ομάδα της χώρας μου αλλά πρόκειται μόνο για φήμες. Αυτή τη στιγμή είμαι συγκεντρωμένος αποκλειστικά στη Λέστερ".

Κληθείς να καταθέσει την άποψή του για το αποψινό ματς της ομάδας του στην έδρα της Γουότφορντ όπου καλείται να πάρει θετικό αποτέλεσμα για να παραμείνει μόνη στην πρώτη θέση, απάντησε:

"Η φιλοσοφία μου, την οποία προσπαθώ να περάσω και στους παίκτες μου, είναι ότι πρέπει να σκεφτόμαστε τι μπορούμε να κάνουμε εμείς και να μην κοιτάμε τους άλλους. Πρέπει να δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας, να παίζουμε καλά, και αν κάποιος είναι καλύτερος από εμάς του λέμε μπράβο.

Η ανάμνηση της Εθνικής Ελλάδας και το "ντίλι-ντον" του Ρανιέρι

Είμαι παράξενος άνθρωπος επειδή στο ματς με τη Νόριτς που πήραμε τους τρεις πόντους δεν ήμουν χαρούμενος από το παιχνίδι μας ενώ με τη Γουέστ Μπρομ που πήραμε μόνο έναν πόντο, έμεινα ικανοποιημένος από την εικόνα μας".

Το καλύτερο κομμάτι πάντως στη συνέντευξη Τύπου του Ιταλού τεχνικού ήταν όταν αποκάλυψε ένα από τα μυστικά της επιτυχίας της Λέστερ τη φετινή σεζόν, που είναι ένα φανταστικό καμπανάκι που χρησιμοποιεί για να τραβάει την προσοχή των ποδοσφαιριστών του κατά τη διάρκεια των προπονήσεων.

"Τους λέω ντίλι-ντιν, ντίλι-ντον, όταν κοιμούνται. Έπειτα τους αγόρασα και ένα καμπανάκι. Από το ξεκίνημα, όταν κάτι δεν πήγαινε καλά, έλεγα "ντίλι-ντιν, ντίλι-ντον, ξυπνήστε" κατά τη διάρκεια των προπονήσεων. Την ημέρα των Χριστουγέννων λοιπόν, αγόρασα για όλους τους παίκτες και το επιτελείο μου ένα μικρό καμπανάκι", δήλωσε ο "Tinkerman".

Εκείνη τη στιγμή μάλιστα οι δημοσιογράφοι του έκαναν δώρο ένα μικρό καμπανάκι και ο Ρανιέρι δέχτηκε με χαρά το δώρο, κουνώντας το και προτρέποντας έναν ρεπόρτερ που βρισκόταν στην αίθουσα να... ξυπνήσει.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ