ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πλήγμα για τον πρωταθλητή η 15η θέση

ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ / ΑΕΚ - ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ / EUROPA LEAGUE / AEK - DYNAMO KYIV / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ / ΑΕΚ - ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ / EUROPA LEAGUE / AEK - DYNAMO KYIV / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η Ελλάδα δεν κέρδισε πολλά πράγματα από την ισοπαλία της ΑΕΚ με την Ντινάμο Κιέβου (1-1). Η 15η θέση αποτελεί πλήγμα για τον πρωταθλητή.

Η ισοπαλία της ΑΕΚ με την Ντινάμο Κιέβου στο ΟΑΚΑ ( 1-1) δεν μοιάζει αρκετή για να φέρει τα πάνω κάτω όσον αφορά στην αποφυγή της 15ης θέσης. Οι χώρες που βρίσκονται ακριβώς πάνω από την Ελλάδα, η Ολλανδία και η Τσεχία, έχουν απομακρυνθεί, όπως συνέβη και με την Αυστρία και την Ελβετία που βρίσκεται στη 12η θέση.

Η χώρα μας όλα δείχνουν ότι χάνει το "εισιτήριο" που είχε στον 3ο προκριματικό γύρο στο μονοπάτι των πρωταθλητών για τον νικητή της Super League Σουρωτή. Εφόσον τα δεδομένα παραμείνουν έτσι μέχρι το τέλος της σεζόν, τότε ο πρωταθλητής Ελλάδας, από το 2019-2020, θα αρχίζει τις υποχρεώσεις του από τον Ιούλιο, ενώ ο δευτεραθλητής θα αρχίζει κι αυτός από τον 2ο προκριματικό γύρο, όπως και φέτος.

Αλλαγές θα προκύψουν και στο Europa League, αφού μόνο ο κυπελλούχος Ελλάδας θα αρχίζει από τον 3ο προκριματικό, με τον 3ο και τον 4ο της Super League Σουρωτή να εκκινούν τις προσπάθειές τους από τον 2ο προκριματικό γύρο της διοργάνωσης.

Η τάση της Ελλάδας είναι πτωτική και σε περίπτωση που υποχωρήσει στην 16η ή στη 17η θέση της βαθμολογίας της UEFA (δύσκολο φέτος, όχι απίθανο του χρόνου), τότε θα χάσει έναν εκπρόσωπο στο Champions League και θα μείνει με τέσσερις ομάδες στην Ευρώπη.

Ο πρωταθλητής θα συμμετέχει στον 2ο προκριματικά του Champions League, ο Κυπελλούχος θα αρχίζει από τον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League, η ομάδα που θα βγει 2η στη Super League Σουρωτή θα αρχίζει από τον 2ο προκριματικό γύρο του Europa League κι η ομάδα που θα βγει 3η στο πρωτάθλημα θα αρχίζει από τον 1ο προκριματικό γύρο.

* Στα προκριματικά η νίκη δίνει 1 βαθμό και η ισοπαλία μισό. Στους ομίλους η νίκη 2 βαθμούς και η ισοπαλία 1 βαθμό (ο κάθε βαθμός πάντα διαιρείται με τον αριθμό των ομάδων της συγκεκριμένης χώρας που ξεκινούν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις).

Πλήγμα για τον πρωταθλητή η 15η θέση
TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ