ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Γκουαρδιόλα: "Χρωστάω πολλά στον Ινιέστα"

Γκουαρδιόλα: "Χρωστάω πολλά στον Ινιέστα"

Στο απόσπασμα ενός ακυκλοφόρητου ακόμα βιβλίου, ο Πεπ Γκουαρδιόλα διηγείται ένα περιστατικό με πρωταγωνιστή τον Αντρές Ινιέστα, που άλλαξε τη σύγχρονη ιστορία της Μπαρτσελόνα, ή ακόμα και του ποδοσφαίρου.

Πολύ λίγοι θυμούνται ότι ο Πεπ Γκουαρδιόλα είχε ένα πολύ κακό ξεκίνημα στον πάγκο της Μπαρτσελόνα. Στα πρώτα δύο επίσημα παιχνίδια του Καταλανού τεχνικού, οι "μπλαουγκράνα" κατάφεραν να συγκεντρώσουν μόλις ένα βαθμό απέναντι σε δύο θεωρητικά εύκολους αντιπάλους.

Πολύ γρήγορα τα ισπανικά ΜΜΕ άρχισαν το "σφυροκόπημα" τον Γκουαρδιόλα για τον τρόπο που έστηνε την ομάδα, με τον Γιόχαν Κρόιφ να παραμένει ο μοναδικός υποστηρικτής του. Ο 37χρονος τότε τεχνικός βρισκόταν στο γραφείο του, σκεπτόμενος ότι πιθανόν να έπρεπε να αλλάξει την τακτική και τη φιλοσοφία της ομάδας, που προσπαθούσε να "χτίσει".

Τότε ήταν που ο Αντρές Ινιέστα του χτύπησε την πόρτα και μπήκε στο γραφείο του με σκοπό να του μιλήσει. Δεν του είπε πολλά, άλλωστε ο Ινιέστα " δεν είναι από αυτούς που εκφράζουν εύκολα αυτό που σκέφτονται και τα συναισθήματα τους", όπως δήλωσε ο Γκουαρδιόλα.

" Μην ανησυχείτε, κύριε. Θα τα κερδίσουμε όλα. Βαδίζουμε στο σωστό δρόμο. Συνεχίστε έτσι, εντάξει; Παίζουμε φανταστικά, απολαμβάνουμε τις προπονήσεις. Σας παρακαλώ, μην αλλάξετε τίποτα" είπε αρχικά ο Ινιέστα και πρόσθεσε με ένα παράδοξο για το χαρακτήρα του ενθουσιασμό: " Πάμε γαμώτο".

Το περιστατικό αυτό διηγήθηκε ο Πεπ Γκουαρδιόλα και καταγράφεται σε ένα βιβλίο για τον Αντρές Ινιέστα, που μόνο αποσπάσματά του είναι αυτή τη στιγμή διαθέσιμα. Μετά από αυτό το συμβάν ο Γκουαρδιόλα αναθεώρησε, και όπως αναφέρει: " Μπορώ ακόμα να τον βλέπω να στέκεται στην πόρτα και να με κοιτάζει. "Πάμε γαμώτο". Και μετά έφυγε. Σκέφτηκα "Καλά, αν το λέει ο Αντρες...".

Με τα αν δεν γράφεται ιστορία, αλλά δεν μπορούμε να αντισταθούμε στον πειρασμό να αναρωτηθούμε τι θα γινόταν στην περίπτωση που ο Αντρές Ινιέστα δεν είχε διαβεί ποτέ αυτή την πόρτα.

Το τι έγινε τελικά είναι γνωστό: ο Πεπ Γκουαρδιόλα συνέχισε το ίδιο τροπάριο και τελικά δικαιώθηκε απόλυτα, επιβεβαιώνοντας τον Ισπανό μέσο που του είχε πει ότι θα κατακτήσουν τα πάντα. Έξι στα έξι η Μπαρτσελόνα τη σεζόν 2008-09, που όμως δεν είχε ξεκινήσει με τους καλύτερους οιωνούς.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ