ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Γκούλιτ: "Τσέλσι, ο Τάιγκερ Γουντς του ποδοσφαίρου"

Γκούλιτ: "Τσέλσι, ο Τάιγκερ Γουντς του ποδοσφαίρου"

Ο πρώην παίκτης και προπονητής της Τσέλσι, Ρουντ Γκούλιτ, έχει μείνει έκπληκτος από την τραγική πορεία των Λονδρέζων τη φετινή σεζόν, θεωρεί ωστόσο πως ο μόνος που μπορεί να τους βγάλει από την κρίση είναι ο Ζοζέ Μουρίνιο.

Μετά και την 7η ήττα της σε μόλις 12 αγωνιστικές Premier League, η Τσέλσι κατρακύλησε στην 16η θέση της βαθμολογίας και με απόσταση 13 πόντων από την τελευταία θέση που οδηγεί στο Champions League της νέας σεζόν όλα δείχνουν πως η φετινή σεζόν είναι χαμένη.

Την ώρα πάντως που τα αγγλικά ΜΜΕ εκτιμούν πως η παραμονή του Μουρίνιο στον πάγκο των "μπλε" κρέμεται από μία λεπτή κλωστή, ο άλλοτε άσος και προπονητής της ομάδας Ρουντ Γκούλιτ εξέφρασε την άποψη πως ο ίδιος ο Πορτογάλος είναι εκείνος που μπορεί να "γυρίσει τον τροχό".

Έκανε μάλιστα και έναν παραλληλισμό της Τσέλσι με τον Τάιγκερ Γουντς, με τον διάσημο γκολφίστα και κάτοχο 14 σημαντικών τροπαίων να βιώνει και αυτός την "ελεύθερη πτώση" στην καριέρα του έχοντας αποχαιρετήσει την κορυφή και φτάνοντας στο Νο 362 της παγκόσμιας κατάταξης.

"Η Τσέλσι είναι σαν τον Τάιγκερ Γουντς. Στην αρχή όποιος ανταγωνιζόταν τον Τάιγκερ Γουντς ήξερε εκ των προτέρων ότι θα έχανε το παιχνίδι. Τώρα οι άλλοι βλέπουν αυτόν και την Τσέλσι και σκέφονται: "Μπορούμε να τους νικήσουμε", δήλωσε αρχικά ο Ολλανδός στο "Sky Sports", για να αναπτύξει ακόμα περισσότερο το σκεπτικό του λέγοντας:

Γκούλιτ: "Τσέλσι, ο Τάιγκερ Γουντς του ποδοσφαίρου"

"Έχασαν την αύρα του ανίκητου που είχαν. Μπορείς να το αισθανθείς. Το καταλαβαίνουν και οι παίκτες πως οι αντίπαλοι δεν τους φοβούνται πλέον. Ο μόνος τρόπος για να αποκτήσεις ξανά αυτή την αύρα είναι να αρχίσεις να παίρνεις αποτελέσματα".

Όσο για τον άνθρωπο που είναι ο καταλληλότερος για να βγάλει την Τσέλσι από το τούνελ και να την οδηγήσει στην άκρη του που θα την περιμένει ξανά το... φως, αυτός σύμφωνα με τον Γκούλιτ δεν μπορεί να είναι άλλος από τον Ζοζέ Μουρίνιο.

"Στην Ολλανδία υπάρχει ένα ρητό σύμφωνα με αυτό ο Μουρίνιο πρέπει να πιει μέχρι και την τελευταία σταγόνα από το ποτήρι με το δηλητήριο. Όταν πιει και την τελευταία σταγόνα τα πράγματα θα αλλάξουν. Είναι ο μόνος που μπορεί να αλλάξει τα πράγματα.

Γκούλιτ: "Τσέλσι, ο Τάιγκερ Γουντς του ποδοσφαίρου"

Εάν έλεγε μετά το τελευταίο παιχνίδ "Είμαι λάθος, παραφέρθηκα, είχατε δίκιο, έπρεπε να τιμωρηθώ", τότε όλοι θα τον συγχωρούσαν.

Στο παρελθόν όταν η ομάδα νικούσε με τον Μουρίνιο, ήταν ο Μουρίνιο που νικούσε. Όταν έχαναν ήταν ο Μουρίνιο που έχανε. Ξαφνικά φέτος, κατηγορούσε τους παίκτες.

Τώρα ήταν ο Μουρίνιο που νικούσε και οι παίκτες που έχαναν. Αυτή ήταν η μικρή διαφορά που είδα εγώ, το ότι έκανε κριτική στους παίκτες. Προηγουμένως πάντα προστάτευε τους ποδοσφαιριστές του".

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ