ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Γκούλιτ: "Ο Κρόιφ έβαλε την Ολλανδία στον χάρτη"

Γκούλιτ: "Ο Κρόιφ έβαλε την Ολλανδία στον χάρτη"

Ρουντ Γκούλιτ και Γιόχαν Κρόιφ έχουν πάρει μαζί το τελευταίο νταμπλ στην ιστορία της Φέγενοορντ, με τον πρώτο να εκτιμά πως ο δεύτερος έβαλε την Ολλανδία στον ποδοσφαιρικό χάρτη (video)

Ο Γιόχαν Κρόιφ, ο θρύλος του παγκοσμίου ποδοσφαίρου που μεγαλούργησε με την φανέλα της εθνικής Ολλανδίας, του Άγιαξ και της Μπαρτσελόνα, ολοκλήρωσε την καριέρα του στην Φέγενοορντ, όπου είχε συμπαίκτη τον Ρουντ Γκούλιτ.

Γκούλιτ: "Ο Κρόιφ έβαλε την Ολλανδία στον χάρτη"

Πήγε λοιπόν στον μεγάλο αντίπαλο για να κλείσει την καριέρα του, την Φέγενοορντ, με την οποία πέτυχε 11 γκολ σε 33 ματς και την οδήγησε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, αλλά και του κυπέλλου.

Έχασε μόνο ένα ματς από τα 34 του πρωταθλήματος, του οποίου στην κατάκτηση οδήγησε την ομάδα του Ρότερνταμ μετά από 10 χρόνια! Αλλά και στο 4ο νταμπλ της ιστορίας της και μάλιστα τελευταίο, καθώς δεν έχει άλλο από τότε! Οι οπαδοί δεν τον ήθελαν με τίποτα, υπήρχαν έντονες αντιδράσεις όταν υπέγραψε, αλλά οι περισσότεροι τελικά τον αποθέωσαν.

Γκούλιτ: "Ο Κρόιφ έβαλε την Ολλανδία στον χάρτη"

"Σε ευχαριστώ Γιόχαν που υπήρξες η μεγαλύτερή μου έμπνευση και δάσκαλος. Σε ευχαριστώ που έδειξες τον δρόμο στην γενιά μου και που έβαλες την Ολλανδία στον χάρτη. Σε ευχαριστώ που ήσουν εσύ. Αναπαύσου εν ειρήνη".

Με τα παραπάνω λόγια αποχαιρέτησε τον Γιόχαν Κρόιφ ο Γκούλιτ, ο οποίος είχε την τύχη στα 21 χρόνια να τον έχει συμπαίκτη, να πάρουν μαζί το νταμπλ και να αποκτήσει δίπλα του εφόδια για την λαμπρή του καριέρα εν συνεχεία σε Αϊντχόφεν, Μίλαν και εθνική Ολλανδίας.

Ο Γιόχαν Κρόιφ στην Φέγενοορντ...

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ