ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Γιουβέντους vs Μίλαν: σημειώσατε "1"

Γιουβέντους vs Μίλαν: σημειώσατε "1"

Ποιοι είναι οι πέντε καλύτερα αμειβόμενοι παίκτες της Serie A; Ποιοι προπονητές έχουν τις μεγαλύτερες απολαβές; Πόσα χρήματα λαμβάνει ο κάθε ποδοσφαιριστής των Γιουβέντους, Ίντερ, Μίλαν, Νάπολι και Ρόμα;

Η "Gazzeta dello Sport" έβγαλε τα κομπιουτεράκια και ξεκίνησε να κάνει τους "λογαριασμούς" της φετινής Serie A. Η Γιουβέντους που συνεχίσει να οδηγεί την (οικονομική) κούρσα, η Μίλαν που αντεπιτίθεται, η προπονητική "φτώχεια" συγκριτικά με άλλες σημαντικές λίγκες στην Ευρώπη, το "παράδοξο" του Μπονούτσι και η θέση του δικού μας, Κώστα Μανωλά.

Οι πέντε καλύτερα αμειβόμενοι: "μπιανκονέρι" vs "ροσονέρι"

Στην πρώτη πεντάδα των καλύτερα αμειβομένων ποδοσφαιριστών της πρώτης κατηγορίας του ιταλικού πρωταθλήματος υπάρχουν παίκτες μόνο της Γιουβέντους και της Μίλαν.

Γιουβέντους vs Μίλαν: σημειώσατε "1"

Συγκεκριμένα, τρεις "μπιανκονέρι" και δύο "ροσονέρι". Στην κορυφή της λίστας βρίσκονται ο Γκονσάλο Ιγκουαΐν (7.500.000 ευρώ) της "Γηραιάς Κυρίας" και ο Λεονάρντο Μπονούτσι (7.500.000 ευρώ) της Μίλαν (ο οποίος μετακινήθηκε από τη Γιουβέντους στη Μίλαν τη θερινή μεταγραφική περίοδο). Ακολουθεί ο Πάουλο Ντιμπάλα της "Γιούβε" (7.000.000 ευρώ), ενώ στην τέταρτη θέση βρίσκεται ο Τζανλουίτζι Ντοναρούμα (6.000.000 ευρώ) και την πεντάδα κλείνει ο Ντόουγκλας Κόστα (6.000.000 ευρώ) της πρωταθλήτριας Ιταλίας και προσεχούς αντιπάλου του Ολυμπιακού στους ομίλους του Champions League.

Στην πεντάδα των "πλουσίων" της Serie A βρίσκονται δύο Ιταλοί και τρεις ξένοι. Και οι τρεις Νοτιοαμερικανοί (δύο Αργεντινοί κι ένας Βραζιλιάνος).

Ενδεκαδάτη "Γηραιά Κυρία"

Πάμε να δούμε και την ενδεκάδα των καλύτερα αμειβομένων ποδοσφαιριστών της φετινής Serie A. Απόλυτη κυριαρχία της Γιουβέντους, καθώς η απόχρωση είναι κατά τα 7/11 ασπρόμαυρη. Κιελίνι, Αλέξ Σάντρο, Πιάνιτς, Κεντίρα, Ντιμπάλα, Ιγκουαΐν και Ντόουγκλας Κόστα. Ακολουθεί η Μίλαν με τρεις "εκπροσώπους" (Ντοναρούμα, Κόντι, Μπονούτσι), ενώ τη... μονοτονία "σπάει" ο Ρατζά Ναϊνγκολάν της Ρόμα.

Γιουβέντους vs Μίλαν: σημειώσατε "1"

Τα περισσότερα χρήματα "παίζονται" στην επίθεση, όπως είναι φυσιολογικό. Ως προς τη γεωγραφική κατανομή οι Ιταλοί είναι τέσσερις από τους έντεκα κι όλοι τους είναι είτε τερματοφύλακας, είτε αμυντικοί. Ακολουθούν δύο Βραζιλιάνοι, δύο Αργεντινοί, ένας Γερμανός, ένας Βόσνιος κι ένας Βέλγος. Υπενθυμίζεται ότι οι δύο τελευταίοι τέθηκαν αντίπαλοι της Εθνικής Ελλάδας στα ματς για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2018 όσον αφορά στην ευρωπαϊκή γεωγραφική ζώνη.

Προπονητική... "φτώχεια"

Τι γίνεται, ωστόσο, με τις απολαβές των προπονητών; Ο τεχνικός της Γιουβέντους, Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, είναι λογικό (με βάση την πορεία της Γιουβέντους εντός κι εκτός συνόρων) να οδηγεί την κούρσα. Λαμβάνει ετησίως περισσότερα από τον Ντόουγκλας Κόστα, λιγότερα από τον Ιγκουαΐν και όσα ακριβώς ο Ντιμπάλα.

Γιουβέντους vs Μίλαν: σημειώσατε "1"

Ακολουθεί ο Λουτσιάνο Σπαλέτι (4.000.000 ευρώ), ο οποίος άφησε τη Ρόμα για την Ίντερ. Η Μίλαν ζει στο ρυθμό των Κινέζων και ο Βιντσέντζο Μοντέλα λαμβάνει ετησίως το ποσό των 3.500.000 ευρώ. Ο διάδοχος του Σπαλέτι στους "τζαλορόσι" (Εουζέμπιο ντι Φραντσέσκο) λαμβάνει τα μισά (1.500.000 ευρώ). Με το ίδιο ποσό αμείβεται ο 48χρονος Σέρβος προπονητής της Τορίνο, Σίνισα Μιχάιλοβιτς.

Ο πρώτος Ιταλός μετά βίας μπαίνει στην πρώτη ευρωπαϊκή δεκάδα των συναδέλφων του. Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι δεν μπορεί να ανταγωνιστεί την Premier League (Γκουαρδιόλα, Μουρίνιο, Βενγκέρ, Κλοπ, Κόντε), τη La Liga (Σιμεόνε, Ζιντάν), την Bundesliga (Αντσελότι) και φυσικά την Κίνα (Βίλας Μπόας)

Γιουβέντους vs Μίλαν: σημειώσατε "1"

Η μοναξιά του Μπονούτσι

Τι γίνεται σε κάθε ομάδα; Η "Gazzetta dello Sport" παρουσίασε αναλυτικά τις ετήσιες απολαβές των ποδοσφαιριστών των Ίντερ, Γιουβέντους, Μίλαν, Νάπολι και Ρόμα. Στις τέσσερις εξ' αυτών ο καλύτερα αμειβόμενος ποδοσφαιριστής αγωνίζεται στην επίθεση (Ικάρντι, Ιγκουαΐν, Ινσίνιε και Τζέκο).

Γιουβέντους vs Μίλαν: σημειώσατε "1"

Υπάρχει κι ο Μπονούτσι, η εξαίρεση -δηλαδή- που επιβεβαιώνει τον κανόνα. Το εντυπωσιακό είναι ότι τον ακολουθεί ένας τερματοφύλακας (Ντοναρούμα) κι ένας μέσος (Μπίγλια).

Οι τρεις καλύτερα αμειβόμενοι παίκτες της Γιουβέντους έχουν (ο καθένας τους) καλύτερες απολαβές από κάθε παίκτη των "νερατζούρι", των "παρτενοπέι" και των "τζαλορόσι". Το ίδιο συμβαίνει και με τους δύο της Μίλαν (Μπονούτσι, Ντοναρούμα).

Ο δικός μας, Κώστας Μανωλάς, βρίσκεται στην 11η θέση του μπάτζετ για το ρόστερ της Ρόμα. Λαμβάνει 1.900.000 ευρώ ετησίως..

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ