ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Για αυτούς έχουν δοθεί 1,1 δισεκατομμύρια λίρες!

Για αυτούς έχουν δοθεί 1,1 δισεκατομμύρια λίρες!

Δείτε τη λίστα των δέκα παικτών για τους οποίους έχουν ξοδευτεί τα περισσότερα χρήματα για να αποκτηθούν από ομάδες. Ποιος βρίσκεται στην κορυφή της λίστας.

Κάθε καλοκαίρι ξοδεύονται εκατομμύρια από τις ομάδες για να αποκτηθούν ποδοσφαιριστές. Είτε με την μορφή του δανεισμού είτε με μεταγραφή εκατοντάδες εκατομμύρια επενδύονται στα πόδια αθλητών.

Το "Skysports" δημιούργησε μία λίστα με τους ποδοσφαιριστές για τους οποίους έχουν ξοδευτεί τα περισσότερα χρήματα.

Για την ακρίβεια βρήκε τους 10 πρώτους της σχετικής κατάταξης. Οι ομάδες που τους έχουν αποκτήσει κατά τη διάρκεια της καριέρας τους έχουν δώσει συνολικά 1.156.140.000 λίρες (σ.σ. σχεδόν 1.3 δισεκατομμύρια ευρώ)! Στην πρώτη δεκάδα βρίσκονται μόλις τρεις ποδοσφαιριστές που έχουν σταματήσει την καριέρα τους. Κοινό γνώρισμα της συγκεκριμένης τριάδας είναι ότι έχουν παίξει σε πολλές ομάδες στην καριέρα τους.

Πάμε όμως να δούμε πιο αναλυτικά τη σχετική λίστα. Στη δέκατη θέση βρίσκεται ο Γκάρεθ Μπέιλ με τα λεφτά που έδωσε η Ρεάλ Μαδρίτης για να τον αποκτήσει από την Τότεναμ να παίζουν καθοριστικό ρόλο στην παρουσία του στη συγκεκριμένη λίστα.

Στις επόμενες τέσσερις θέσεις συναντάμε τρεις παίκτες που έχουν σταματήσει την καριέρα τους και τον Λουίς Σουάρες. Στην ένατη θέση είναι ο Βερόν, όγδοος ο επιθετικός της Μπαρτσελόνα, έβδομος ο Κρέσπο και έκτος ο Νικολά Ανελκά.

Μπαίνοντας στην πρώτη πεντάδα συναντάμε δύο ποδοσφαιριστές οι οποίοι πήραν μεταγραφή πρόσφατα. Ο λόγος για τους Χάμες Ροντρίγκες και Ρομελου Λουκακού. Για τους δυο τους έχουν ξοδευτεί 116,99 και 117,78 εκατομμύρια λίρες αντίστοιχα. Τρίτος στη σχετική λίστα είναι ο Γκονζάλο Ιγκουαΐν με 119.85 εκατομμύρια λίρες να έχουν ξοδευτεί για εκείνον.

Στη δεύτερη θέση συναντάμε τον Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς, ενώ στην κορυφή βρίσκεται ο Άνχελ Ντι Μαρία. Για τον Αργεντινό μεσοεπιθετικό της Παρί Σεν Ζερμέν έχουν ξοδευτεί συνολικά 152,15 εκατομμύρια λίρες! Αξίζει να τονίσουμε ότι στα συγκεκριμένα ποσά έχουν υπολογιστεί τόσο τα χρήματα των δανεισμών τους όσο και αυτά για τις μεταγραφές τους, ενώ όλα τα ποσά της έρευνας του "Skysports" προέρχονται από το "Transfermarkt".

Δείτε το infographic με την πρώτη δεκάδα

Για αυτούς έχουν δοθεί 1,1 δισεκατομμύρια λίρες!

ΠΗΓΗ: Skysports

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ