ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

FIFA: "Κομβικοί οι Γιόχανσον και Μπεργκ στο Μουντιάλ της Ρωσίας"

FIFA: "Κομβικοί οι Γιόχανσον και Μπεργκ στο Μουντιάλ της Ρωσίας"

Αφιέρωμα στην εθνική Σουηδίας, εν όψει της συμμετοχής της στο Μουντιάλ της Ρωσίας έκανε η FIFA, ξεχωρίζοντας τους Γιάκομπ Γιόχανσον και Μάρκους Μπεργκ ως παίκτες-κλειδιά.

Με το χρονικό διάστημα που υπολείπεται για την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου να είναι μικρό, η FIFA ετοιμάζει αφιερώματα στις χώρες που θα βρεθούν στα γήπεδα της Ρωσίας. Αυτή τη φορά ήταν σειρά της εθνικής Σουηδίας να φιλοξενηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

Μπορεί οι Σκανδιναβοί να μην διαθέτουν ποδοσφαιριστές, όπως οι Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς και Χένρικ Λάρσον, όμως, έχουν το ταλέντο που τους δίνει ελπίδες για διάκριση.

"Έχουμε έναν καλό όμιλο, μια καλή ομάδα και δουλεύουμε σκληρά όλοι μαζί" δήλωνε πριν μερικούς μήνες ο ομοσπονδιακός προπονητής, Γιάνε Άντερσον, ενώ παράλληλα του ζητήθηκε να επιλέξει τέσσερις κομβικούς ποδοσφαιριστές από το ρόστερ του, εκ των οποίων οι τρεις έχουν ελληνικό ενδιαφέρον.

Αρχικά, αναφέρθηκε στον 28χρονο τερματοφύλακα της Κοπεγχάγης, Ρόμπιν Όλσεν, ο οποίος πέρασε από τα μέρη μας και τον ΠΑΟΚ. "Είναι η βάση του κορμού της ομάδας μας" ανέφερε. Για την άμυνα επέλεξε τον 32χρονο Αντρέας Γκράνκβιστ της ρωσικής Κρασνοντάρ.

Κομβικός στο νευραλγικό χώρο της μεσαίας γραμμής Γιάκομπ Γιόχανσον της ΑΕΚ, ο οποίος έστειλε την ομάδα του, με το γκολ εναντίον της Ιταλίας, στην τελική φάση. Ο 27χρονος, πάντως, στον ίδιο αγώνα έπαθε ρήξη πρόσθιου χιαστού, με την παρουσία του στο Μουντιάλ να είναι αμφίβολη.

Την αποθέωση γνώρισε και ο πρώην ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού και νυν της Αλ Αΐν, Μάρκους Μπεργκ. "Μετά την αποχώρηση του Ιμπραΐμοβιτς από την εθνική, τον ρόλο του κλήθηκε να καλύψει ο Μπεργκ. Ήταν καθοριστικός με τα οχτώ του γκολ στα προκριματικά, οδηγώντας την ομάδα του στη δεύτερη θέση" ανέφερε η FIFA στο αφιέρωμα της.

Θυμίζουμε πως οι Σουηδοί τερμάτισαν δεύτεροι στον πρώτο όμιλο των προκριματικών με 19 βαθμούς, τέσσερις πίσω από την Γαλλία. Στα πλέι οφ αντιμετώπισαν την Ιταλία την οποία απέκλεισαν, με νίκη 1-0 στη Στοκχόλμη και ισοπαλία δίχως τέρματα στο Μιλάνο. Στην τελική φάση καλούνται να ξεπεράσουν το εμπόδιο των Γερμανίας, Μεξικού και Νοτίου Κορέας στον έκτο όμιλο.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ