ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Φέργκιουσον: "Αυτοί ευθύνονται για την αποτυχία των αγγλικών ομάδων στην Ευρώπη"

Former Manchester United manager Alex Ferguson in the stands ahead of the Europa League Group A soccer match between Manchester United and Fenerbahce at Old Trafford stadium in Manchester, England, Thursday, Oct. 20, 2016. (AP Photo/Dave Thompson)
Former Manchester United manager Alex Ferguson in the stands ahead of the Europa League Group A soccer match between Manchester United and Fenerbahce at Old Trafford stadium in Manchester, England, Thursday, Oct. 20, 2016. (AP Photo/Dave Thompson) AP

Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον παραχώρησε συνέντευξη στο "ESPN" και έδωσε μία διαφορετική διάσταση για την αποτυχία των αγγλικών ομάδων στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια, καταδεικνύοντας τους... υπεύθυνους.

Γι' ακόμα μία χρονιά, το αγγλικό ποδόσφαιρο απέτυχε στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αφού πέρα απ' τις Λέστερ στο Champions League και την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Europa League, καμία άλλη ομάδα δεν συνεχίζει το ταξίδι στα... αστέρια.

Κατά το παρελθόν, το αγγλικό ποδόσφαιρο έφτασε να εκπροσωπείται ακόμα και με 3(!) ομάδες στα ημιτελικά του Champions League, όμως πλέον οι σύλλογοι αδυνατούν να βρεθούν έστω στα προημιτελικά.

Με αφορμή την κάκιστη πορεία των αγγλικών ομάδων, ο πρώην τεχνικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Σερ Άλεξ Φέργκιουσον παραχώρησε συνέντευξη στο " ESPN" και έδωσε μία διαφορετική διάσταση στο φαινόμενο, καταδεικνύοντας ως... υπεύθυνους τους Κριστιάνο Ρονάλντο και Λιονέλ Μέσι.

"Νομίζω πως η επιτυχία κάνει κύκλους. Αν σκεφτείς τη δεκαετία του '90, η Μίλαν είχε το πάνω χέρι. Τη δεκαετία του '70 ήταν η Μπάγερν Μονάχου κι ο Άγιαξ. Στα 80's ήταν η Λίβερπουλ. Μετά το 2000 οι αγγλικές ομάδες πραγματοποίησαν εξαιρετικές πορείες, έχοντας τρεις ομάδες στα ημιτελικά πριν από μερικά χρόνια. Εμείς (σ.σ. η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) βρεθήκαμε σε τρεις τελικούς σε τέσσερα χρόνια.

Τώρα, το μομέντουμ είναι με την Ισπανία. Δεν υπάρχει αμφιβολία. Η ίδια ερώτηση μπορεί να γίνει για τις γερμανικές ομάδες. Γιατί η Μπάγερν Μονάχου δεν κατακτά το Champions League; Γιατί οι ιταλικές, οι γαλλικές και οι αγγλικές ομάδες δεν κερδίζουν το Champions League;

Αυτή την στιγμή οι ισπανικές ομάδες έχουν το πάνω χέρι. Είναι οι καλύτεροι και γι' αυτό το λόγο κατακτούν τα τρόπαια. Όμως, αυτό θα αλλάξει σύντομα. Ξέρετε, ο Κριστιάνο Ρονάλντο θα μεγαλώσει ηλικιακά, όπως κι ο Λιονέλ Μέσι. Μπορείς να αντικαταστήσεις αυτούς τους παίκτες; Νομίζω πως τότε ο κύκλος θα κλείσει".

Photo Credits: AP Photo/Dave Thompson

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ