ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έτσι "κέρδισε" τον Οφόε η Κρασνοντάρ

Tottenhams Eric Dier, left, challenges Norwichs Vadis Odjidja-Ofoe during the English Premier League soccer match between Tottenham Hotspur and Norwich City at White Hart Lane in London, Saturday Dec. 26, 2015. (AP Photo/Tim Ireland)
Tottenhams Eric Dier, left, challenges Norwichs Vadis Odjidja-Ofoe during the English Premier League soccer match between Tottenham Hotspur and Norwich City at White Hart Lane in London, Saturday Dec. 26, 2015. (AP Photo/Tim Ireland) AP

Η Κρασνοντάρ πλήρωσε υπεραξία και πήρε τον Οτζίτζα-Οφόε από την Λέγκια Βαρσοβίας. Ο ρόλος του Πολωνού μάνατζερ, η... ντρίμπλα του παίκτη στον Ενροτέ και το πολύ μεγάλο συμβόλαιο που εξασφάλισε ο Βέλγος χαφ από τους Ρώσους.

Ο Ολυμπιακός πάλεψε για περισσότερο από δύο εβδομάδες την υπόθεση του Οτζίτζα-Οφόε. Και την πάλεψε μέσα στα δικά του οικονομικά δεδομένα - έχει τη δική του ξεχωριστή σημασία αυτό.

Οι Πειραιώτες είχαν στα υπέρ τους την επιθυμία του παίκτη να συνεργαστεί εκ νέου με τον Μπέσνικ Χάσι και ήταν σε ανοικτή γραμμή με τον Κριστόφ Ενροτέ, ατζέντη του Οτζίτζα-Οφόε.

Η πρόθεση της Λέγκια εξ αρχής ήταν να πιέσει καταστάσεις ώστε να αποκομίσει όσα το δυνατόν μεγαλύτερα οφέλη από την πώληση του καλύτερου ποδοσφαιριστή του πολωνικού πρωταθλήματος. Του οποίου όμως το συμβόλαιο έληγε σε ένα χρόνο.

Παράλληλα ο Ενροτέ είχε την υπόσχεση από το προηγούμενο καλοκαίρι ότι με μια πρόταση στο 1,5 εκατομμύριο ευρώ, ο Οτζίτζα-Οφόε θα μπορούσε να αποχωρήσει. Για τον λόγο αυτό η πρώτη προσφορά των "ερυθρολεύκων" ήταν σε αυτό το νούμερο.

Η Λέγκια δεν την έκανε δεκτή, γεγονός που εξόργισε την πλευρά του παίκτη. Ο Ενροτέ πίεσε καταστάσεις χωρίς αποτέλεσμα και ο Ολυμπιακός ανέβασε την προσφορά του πάνω από τα 2 εκατ. ευρώ προκειμένου να δοθεί μια λύση στην υπόθεση.

Η Λέγκια επέμενε για περισσότερα χρήματα, ωστόσο τα οικονομικά δεδομένα ξέφευγαν από το πραγματικό κόστος μιας τέτοιας μεταγραφής. Οι όποιες διαπραγματεύσεις δεν σημείωναν πρόοδο και κάπου εκεί εμφανίστηκε η Κρασνοντάρ.

ΠΛΗΡΩΣΕ ΥΠΕΡΑΞΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΗΡΕ

Η διαφορά με τη ρωσική ομάδα ήταν πως δεν είχε πρόβλημα να πληρώσει υπεραξία τον παίκτη για να τον πάρει. Και αυτό έκανε. Σύμφωνα με τα όσα διέρρευσαν στην Πολωνία, η Κρασνοντάρ πλήρωσε 4 εκατ. ευρώ για να πάρει τα δικαιώματα του ποδοσφαιριστή.

Στα ταμεία της Λέγκια θα μπουν τα 3 εκατ. ευρώ, αφού τα υπόλοιπα θα μοιραστούν στις προμήθειες των μάνατζερ και την τσέπη του παίκτη (προέβλεπε σχετικό όρο το συμβόλαιο του).

Όμως η συμφωνία Κρασνοντάρ - Λέγκια θέλει την ομάδα της Βαρσοβίας να καρπώνεται άλλα 2 εκατ. ευρώ αν οι Ρώσοι μπουν στους ομίλους του Champions League, συν κάποια ακόμη χρήματα υπό μορφή μπόνους επίτευξης στόχων!

Για να προχωρήσει αυτή η μεταγραφή πάντως, χρειάστηκε η... ντρίμπλα του Οτζίτζα-Οφόε ακόμη και στον μάνατζερ του Κριστόφ Ενροτέ. Και αυτό γιατί ο Πολωνός ατζέντης που μεσολάβησε και ουσιαστικά "ευθύνεται" για την συγκεκριμένη εξέλιξη, μπορούσε να εξασφαλίσει ένα πολύ μεγάλο συμβόλαιο στον Βέλγο μέσο.

Ο Μάριους Πιεκάρσκι λοιπόν ήταν αυτός που έπεισε την Κρασνοντάρ, εκτός από τα χρήματα στην Λέγκια, να διαθέσει ένα ποσό που μπορεί να φτάσει (μαζί με τα μπόνους) στα 2 εκατ. ευρώ ετησίως για τη συνεργασία της με τον παίκτη!

Ήταν αδύνατον για τον Οτζίτζα-Οφόε να πει όχι σε μια τέτοια πρόταση. Είναι το μεγαλύτερο -οικονομικά- συμβόλαιο που υπογράφει στην καριέρα του.

Τα ποσά που δαπανήθηκαν από την Κρασνοντάρ δεν ανταποκρίνονται στα ρεαλιστικά δεδομένα μιας τέτοιας μεταγραφής, αλλά οι Ρώσοι δεν είχαν πρόβλημα να τα διαθέσουν.

Ο Ολυμπιακός πάλι δεν ήταν διατεθειμένος να συνεχίσει τα ... παιχνίδια της διοίκησης της Λέγκια ( κάτι για το οποίο σας είχε προϊδεάσει το Sport24.gr από τις 30/6) και έτσι δεν χρειάστηκαν παρά λίγες ώρες διαπραγματεύσεων για τις εμπλεκόμενες πλευρές προκειμένου να ολοκληρωθεί η μετακίνηση του Βέλγου χαφ από το πολωνικό στο ρωσικό πρωτάθλημα.

Photo credits: (AP Photo/Tim Ireland)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Τελειώνει με Εμενίκε, "φουλάρει" για Καρσελά
Καμπιάσο: "Θα δούμε σε μερικές εβδομάδες εάν συνεχίσω ή σταματήσω"
Τα γκολ στο Πανιώνιος-Ολυμπιακός 2-1
TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ