ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

"Δεν ξέραμε για τους νεκρούς"

"Δεν ξέραμε για τους νεκρούς"

Ο αμυντικός χαφ της Ζάμαλεκ, Μοχάμεντ Κόφι, περιγράφει στο Sport24.gr το πως έζησε την πολύνεκρη τραγωδία, στην αναμέτρηση με την ΕΝΠΙ.

Συγκλονισμένη είναι η αιγυπτιακή και παγκόσμια κοινή γνώμη από την πολύνεκρη τραγωδία, πριν την αναμέτρηση της Ζάμαλεκ με την ΕΝΠΙ και μετά από συμπλοκές ανάμεσα στις αστυνομικές δυνάμεις και οπαδούς της πρώτης.

Ακόμη δεν έχει εξακριβωθεί, ο ακριβής αριθμός των νεκρών, που άφησε η τραγωδία που έπληξε την Αίγυπτο. Το βράδυ της Κυριακής, τα μεγάλα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία έκαναν λόγο για 27 νεκρούς, τη Δευτέρα ο αριθμός τους υπολογίζεται σε 19 ή 22.

Σε κάθε περίπτωση, δεν αμφισβητείται το μέγεθος της τραγωδίας. Ο Ιβοριανός μέσος της Ζαμάλεκ, Μοχάμεντ Κόφι, μιλά από το Κάιρο στο Sport24.gr για όλα όσα έζησε την Κυριακή το απόγευμα.

"Είμαι πολύ λυπημένος για όλα αυτά που συνέβησαν χθες. Προσωπικά, εγώ δεν ενημερώθηκα για το θάνατο των φιλάθλων, πριν ή κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης.

"Δεν ξέραμε για τους νεκρούς"

Πίστευα, ότι το ματς θα αναβαλλόταν, εξαιτίας των συμπλοκών. Το έμαθα μετά τη λήξη, όταν η μητέρα μου με πήρε τηλέφωνο και με ρώτησε τι συνέβη στην Αίγυπτο, ενώ μου είπε ότι σκοτώθηκαν άνθρωποι. Μετά πήρα ένα φίλο μου τηλέφωνο, εδώ στο Κάιρο, και μου επιβεβαίωσε τα δυσάρεστα νέα."

Πως, όμως, είναι η επόμενη ημέρα στο Κάιρο. Και τι είδε ακριβώς, ο Μοχάμεντ Κόφι, στο "Air Defence Stadium"; Διαβάστε τι λέει στο Sport24.gr:

"Μία ημέρα μετά, είμαι συγκλονισμένος. Είμαι στο κρεβάτι μου, συγκλονισμένος. Σε κακή διάθεση. Δεν θα έλεγα ότι νιώθω φόβο, αλλά πολύ περισσότερο ένα άσχημο συναίσθημα γι' αυτό που συνέβη. Για τους θανάτους.

Δεν είδα πολλά την ώρα που ήμουν στο γήπεδο και μέσα στο γενικό χαμό, αλλά είδα τις φωτογραφίες από τους θανάτους στην τηλεόραση και μόνο από αυτό νιώθω πολύ άσχημα. Είδα πτώματα, αίματα παντού. Δεν μπορώ να σου πω με ακρίβεια, αυτό που ένιωσα. Πολύ άσχημο, αποκρουστικό"

"Δεν ξέραμε για τους νεκρούς"

Παρά τις πολύνεκρες συμπλοκές, η αναμέτρηση διεξήχθη κανονικά και ολοκληρώθηκε με το ισόπαλο 1-1 να καλύπτει τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών της Ζάμαλεκ και της ΕΝΠΙ.

"Εάν η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Αιγύπτου, γνώριζε από πριν, ότι είχαν σκοτωθεί άνθρωποι θα έπρεπε να είχε αναβάλλει την αναμέτρηση."

Είναι η δεύτερη τραγωδία που πλήττει πρόσφατα το αιγυπτιακό ποδόσφαιρο όταν την 1η Φεβρουαρίου του 2012, 72 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 254 τραυματίστηκαν στο Αλ Αχλί - Αλ Μασρί. Ο Μοχάμεντ Κόφι, διεθνής με την εθνική ομάδα της Μπουρκίνα Φάσο, θυμάται και εκείνο το συμβάν και στέλνει το δικό του μήνυμα, μέσα από το Sport24.gr

"Δεν ξέραμε για τους νεκρούς"

"Ναι, ήμουν στην Αίγυπτο όταν συνέβη η προηγούμενη τραγωδία. Η εθνική Αιγύπτου και οι ομάδες της χώρας, ήταν το νούμερο ένα στην Αφρική, αλλά όλα αυτά πηγαίνουν το ποδόσφαιρο της χώρας πίσω. Είναι ώρα να αλλάξει κάτι. Πολλοί ποδοσφαιριστές στην Αίγυπτο, δεν έχουν άλλη δουλειά εκτός του ποδοσφαίρου.

Από αυτό ζουν, από αυτό φροντίζουν την οικογένειά τους. Ελπίζω η Αίγυπτος και το ποδόσφαιρό της να επανέλθει στην ειρήνη, όπως πριν. Το έχει ανάγκη το ποδόσφαιρο, εμείς, όλοι."

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ