ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έτσι έγραψε ιστορία η Άρσεναλ πριν από 78 ακριβώς χρόνια

Έτσι έγραψε ιστορία η Άρσεναλ πριν από 78 ακριβώς χρόνια

Η Άρσεναλ αγωνίζεται απόψε το βράδυ στο Ζάγκρεμπ κόντρα στην τοπική Ντίναμο, 78 ακριβώς χρόνια από ένα παιχνίδι που αποτέλεσε σταθμό στην ιστορία του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Διαβάστε λεπτομέρειες.

Η 16η Σεπτεμβρίου είναι μία ημερομηνία που έχει περίοπτη θέση στην ιστορία της Άρσεναλ καθώς σαν σήμερα πριν από ακριβώς 78 χρόνια η πρώτη ομάδα της Άρσεναλ αντιμετώπισε σε φιλικό παιχνίδι την ομάδα αναπληρωματικών του συλλόγου, στο πρώτο ποδοσφαιρικό παιχνίδι παγκοσμίως που μετέδωσε live η τηλεόραση.

Η μετάδοση του αγώνα έγινε από το BBC και ο λόγος που επιλέχτηκε η Άρσεναλ είχε να κάνει με "γεωγραφικούς" λόγους από τη στιγμή που η ιστορική έδρα των Λονδρέζων, το "Χάιμπουρι" (είχε κατασκευαστεί το 1913 και ειχε ανακαινιστεί το 1936), βρισκόταν σε πολύ κοντινή απόσταση από τα γραφεία του τηλεοπτικού σταθμού.

Αξίζει να σημειωθεί πως για τις ανάγκες της τηλεοπτικής μετάδοσης οι παίκτες παρουσιάστηκαν στους τηλεθεατές από τον προπονητή της Άρσεναλ, Τζορτζ Άλισον, ενώ χρησιμοποιήθηκαν τρεις κάμερες για την κάλυψη του αγώνα: η μία στις εξέδρες και οι άλλες δύο κοντά στις εστίες.

Σημειώνεται πως έναν χρόνο αργότερα το Αγγλία-Σκωτια έγινε το πρώτο παιχνίδι μεταξύ δύο εθνικών ομάδων ποδοσφαίρου που μεταδόθηκε απευθείας σε όλη τη διάρκειά του.

Δείτε video με προπόνηση των παικτών της Άρσεναλ το μακρινό 1937:

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ