ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έτσι αποχαιρέτησαν τον Τσάμπι Αλόνσο

Έτσι αποχαιρέτησαν τον Τσάμπι Αλόνσο

Ο Τσάμπι Αλόνσο αποφάσισε να σταματήσει το ποδόσφαιρο στο φινάλε της σεζόν και πολλές ομάδες και συνάδελφοί του αποχαιρέτησαν με τον δικό τους τρόπο μέσω twitter και τον Instagram τον Ισπανό άσο.

Ο Τσάμπι Αλόνσο επιβεβαίωσε κάτι που οι περισσότεροι περίμεναν, την απόσυρσή του από την δράση στο τέλος της τρέχουσας σεζόν. Στο ποστάρισμα που έκανε, ο Ισπανός μέσος έγραψε: “Το έζησα. Το αγάπησα. Αντίο στο όμορφο παιχνίδι”.

Ο 35χρονος αποχαιρετά το ποδόσφαιρο, έχοντας πετύχει σπουδαία πράγμαυα. Έφτασε στο πικ του στη Ρεάλ Μαδρίτης, στην οποία παρέμεινε την περίοδο 2009 - 2014. Νωρίτερα είχε παίξει μία πενταετία στη Λίβερπουλ (2004 - 2009) και μετά τους "μερένγκες" μετακόμισε στη Μπάγερν Μονάχου, όπου παραμένει μέχρι σήμερα.

Συνολικά μετράερι 677 συμμετοχές σε διασυλλογικό επίπεδο και έχει πετύχει 43 γκολ, ενώ με το εθνόσημο έφτασε τις 114 εμφανίσεις και τα 16 γκολ. Στο διάστημα αυτό, κατέκτησε 2 Champions League με Ρεάλ και Λίβερπουλ, 2 Euro, 1 Μουντιάλ, 2 πρωταθλήματα Γερμανίας και 1 πρωτάθλημα Ισπανίας.

Μετά την γνωστοποίηση της απόφασής του, πολλές ομάδες, νυν και πρώην συμπαίκτες του, οι Σέρχιο Γιουλ και Λούκα Ντόντσιτς από την μπασκετική Ρεάλ, μέχρι και η FIFA, αποχαιρέτησαν με τον δικό τους τρόπο μέσω twitter και Instagram τον Ισπανό παικταρά, ο οποίος άφησε την δική του "σφραγίδα" στο άθλημα.































TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ