ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έρευνες της FIFA για το Μουντιάλ του 2006

Έρευνες της FIFA για το Μουντιάλ του 2006

Η Επιτροπή Ηθικής της FIFA εξετάζει τους τρόπους κάτω από τους οποίους η Γερμανία ανέλαβε τη διοργάνωση του Μουντιάλ του 2006.

Ο "ασκός του Αιόλου" με τα σκάνδαλα στη FIFA έχει ανοίξει για τα καλά και φαίνεται πως δύσκολα θα κλείσει. Αυτή τη φορά η Επιτροπή Ηθικής της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας ποδοσφαίρου καλείται να ανοίξει και πάλι το φάκελο του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2006.

Η Επιτροπή θα εξετάσει το ενδεχόμενο χρηματισμού εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής της Γερμανίας που ανέλαβε το Μουντιάλ και στο επίκεντρο των ερευνών βρίσκεται ο ρόλος έξι ατόμων.

Πρώτος και καλύτερος στη λίστα είναι ο Φραντς Μπεκενμπάουερ, ενώ οι άλλοι πέντε είναι οι Βόλφγκανγκ Νίρσμπαχ, Χέλμουτ Ζάντροκ, Τέο Ζβάντσιγκερ, Χορστ Σμιτ και Στέφαν Χανς. Όλοι τους είχαν ρόλους κλειδιά στη διοίκηση της Γερμανικής Ομοσπονδίας ποδοσφαίρου και κατηγορούνται πως είτε έδωσαν χρήματα για να κερδίσει την μάχη της διοργάνωσης των αγώνων η Γερμανία είτε απέκρυψαν στοιχεία στις πρόσφατες έρευνες που έγιναν.

Ο ρόλος των έξι ατόμων που βρίσκονται υπό έρευνα:

Φραντς Μπεκενμπάουερ: Πρώην αντιπρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Γερμανίας, πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Μουντιάλ του 2006 και πρώην μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της FIFA.

Βόλφγκανγκ Νίρσμπαχ: Πρώην πρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Γερμανίας, αντιπρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Μουντιάλ του 2006 και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της UEFA και της FIFA.

Χέλμουτ Ζάντροκ: Πρώην γενικός γραμματέας της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Γερμανίας και οργανωτικός Διευθυντής του Μουντιάλ του 2006.

Τέο Ζβάντσιγκερ: Πρώην πρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Γερμανίας, αντιπρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Μουντιάλ του 2006 και πρώην μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της UEFA και της FIFA.

Χορστ Σμιτ: Πρώην γενικός γραμματέας της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Γερμανίας και αντιπρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Μουντιάλ του 2006

Στέφαν Χανς: Πρώην οικονομικός Διευθυντής της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Γερμανίας και της Οργανωτικής Επιτροπής του Μουντιάλ του 2006.

«Στις περιπτώσεις του κ. Μπεκενμπάουερ, του Δρ. Ζβάντσιγκερ, του κ. Σμιτ και του κ. Χανς, το ερευνητικό τμήμα θα διερευνήσει πιθανές αδικαιολόγητες πληρωμές και συμβάσεις για την απόκτηση πλεονεκτήματος στην επιλογή οικοδεσπότη για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006 της FIFA και την σχετική χρηματοδότηση.

Στις περιπτώσεις των Βόλφγκανγκ Νίρσμπαχ και Χέλμουτ Ζάντροκ θα εξεταστεί το ενδεχόμενο να αναφέρουν στην αρμόδια Επιτροπή ενδεχόμενη παραβίαση του Κώδικα Δεοντολογίας της FIFA κάτι που συνιστά παράβαση των κανονισμών" αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ερευνητικό τμήμα της Επιτροπής Ηθικής της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ