ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Επίθεση Πικέ σε δημοσιογράφο

Spain's coach Julen Lopetegui, left, speaks with Gerard Pique during the international friendly soccer match between Spain and Colombia at the Estadio Nueva Condomina in Murcia, Spain, Wednesday, June 7, 2017. (AP Photo/Alberto Saiz)
Spain's coach Julen Lopetegui, left, speaks with Gerard Pique during the international friendly soccer match between Spain and Colombia at the Estadio Nueva Condomina in Murcia, Spain, Wednesday, June 7, 2017. (AP Photo/Alberto Saiz) AP

Ο Ζεράρ Πικέ κλήθηκε να σχολιάσει ξανά τις αποδοκιμασίες προς το πρόσωπό του και αυτήν τη φορά επιτέθηκε στον δημοσιογράφο που τον ρώτησε, υποστηρίζοντας ότι όλα είναι κατασκευασμένα από τα ΜΜΕ.

Η Ισπανία αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 με την Κολομβία στη Μούρθια και ο Ζεράρ Πικέ αποδοκιμάστηκε από ορισμένους φιλάθλους, όπως συμβαίνει σχεδόν σε όλα τα γήπεδα της χώρας, πλην Καταλονίας.

Ο 30χρονος κεντρικός αμυντικός θεωρείται από τους φιλάθλους ως σκληροπυρηνικός οπαδός της ανεξαρτητοποίησης της Καταλονίας, με συνέπεια να αποδοκιμάζεται ακόμα κι αν φοράει τη φανέλα με το εθνόσημο της Ισπανίας.

Μετά από τον αγώνα, ρωτήθηκε για το ζήτημα και παρότι ήταν ψύχραιμος αρχικά, στη συνέχεια φάνηκε να εκνευρίζεται . "Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ, αλλά αυτό για το οποίο γίνεται κουβέντα είναι τα σφυρίγματα", ήταν η πρώτη δήλωσή του.

Ένας δημοσιογράφος στη μικτή ζώνη επέμεινε στο θέμα, με τον Πικέ να αντιδρά: "Γιατί ενδιαφέρεσαι τόσο; Γιατί του δίνεις τόση σημασία; Γιατί δεν μιλάς για το ποδόσφαιρο; Εάν με αποδοκιμάζουν, είναι εξαιτίας σας. Με ρωτάς γι' αυτό εδώ και 1,5 χρόνο. Τα ΜΜΕ το κάνουν σημαντικό. Ακόμα κι όταν ο κόσμος πλέον δεν σφυρίζει, κάνετε γκάλοπ ρωτώντας εάν πρέπει να σφυριχθεί ο Πικέ. Νομίζεις ότι είναι επειδή με θεωρούν οπαδό της ανεξαρτητοποίησης; Επειδή ποτέ δεν έχω τοποθετηθεί για την ανεξαρτησία".

Ο Πικέ ήταν ο αρχηγός της Ισπανίας μέχρι να αντικατασταθεί δέκα λεπτά μετά από τη σέντρα στο 2ο ημίχρονο και παρότι άκουσε ορισμένες αποδοκιμασίες, ήταν πολύ πιο χλιαρές σε σχέση με όσα συνέβαιναν παλαιότερα.

Photo credits: AP Photo/Alberto Saiz

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ