ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Επίσημο: Υποψήφιος για πρόεδρος της FIFA ο Πλατινί

Επίσημο: Υποψήφιος για πρόεδρος της FIFA ο Πλατινί
Πλατινί

Όπως αναμενόταν, ο πρόεδρος της UEFA, Μισέλ Πλατινί, ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφιος για πρόεδρος της FIFA στις εκλογές τις 26ης Φεβρουαρίου του 2016.

Ο Μισέλ Πλατινί, 60χρονος Γάλλος πρώην ποδοσφαιριστής και νυν πρόεδρος της UEFA, ανακοίνωσε την Τετάρτη την υποψηφιότητά του για την προεδρία της FIFA, στις εκλογές που θα διεξαχθούν στη Ζυρίχη, στις 26 Φεβρουαρίου του 2016.

"Είναι μία απόφαση προσωπική, μελετημένη σοβαρά, στην οποία ελήφθησαν υπόψιν οι σκέψεις για το μέλλον του ποδοσφαίρου. Είναι το αποτέλεσμα της εκτίμησης, της στήριξης και της υποστήριξης που όλοι εσείς μου παρείχατε, τόσο καιρό. Είναι από τις στιγμές της ζωής, στις οποίες πρέπει να ενισχύσεις το πεπρωμένο σου.

Πρέπει να επαναφέρουμε τη FIFA στην αξιοπρέπεια και τη θέση που της αξίζει", αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του, ο 60χρονος Γάλλος. Ο Μισέλ Πλατινί φαίνεται ότι έχει και τη στήριξη των ομοσπονδιών της Νοτίου Αμερικής, Βορείου Κεντρικής Αμερικής και Καραϊβικής και Ασίας (και της UEFA), γεγονός που τον έπεισε να διεκδικήσει το ανώτατο αξίωμα της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας και να διαδεχτεί τον Ζεπ Μπλάτερ.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ