ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Επίσημο: Στη Yokohama Marinos ο Ποστέκογλου

Επίσημο: Στη Yokohama Marinos ο Ποστέκογλου

Η Yokohama Marinos ανακοίνωσε την πρόσληψη του πρώην ομοσπονδιακού τεχνικού της Αυστραλίας, Άγγελου Ποστέκογλου, o οποίος υπέγραψε συμβόλαιο ενός έτους με την ιαπωνική ομάδα, επιστρέφοντας σε πάγκο συλλόγου ύστερα από τέσσερα χρόνια.

Τον περασμένο Νοέμβριο, ο Άγγελος Ποστέκογλου υπέβαλε την παραίτησή του απ' την τεχνική ηγεσία της εθνικής Αυστραλίας, παρά το γεγονός πως λίγες ημέρες νωρίτερα είχε οδηγήσει τους "socceroos" στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018, καθώς, όπως δήλωσε, του είχε λείψει να προπονεί σύλλογο.

Σχεδόν ένα μήνα αργότερα, η Yokohama Marinos ανακοίνωσε την επίτευξη συμφωνίας με τον Έλληνα τεχνικό, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο ενός έτους με την ιαπωνική ομάδα.

"Είμαι ενθουσιασμένος που θα μετακινηθώ στην Ιαπωνία και θα καθίσω ξανά σε πάγκο συλλόγου. Το να προπονήσω την Yokohama Marinos είναι μία σπουδαία πρόκληση. Ανυπομονώ να δουλέψω με τους παίκτες και συγκεκριμένα τους νεαρούς, προκειμένου να επιτύχουμε τους στόχους μας", δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας.

Ο πιο επιτυχημένος προπονητής στην ιστορία των "socceroos" γεννήθηκε στην Αθήνα στις 27 Αυγούστου του 1965 και μετανάστευσε στην Αυστραλία μαζί με την οικογένεια του σε ηλικία 5 ετών.

Ως ποδοσφαιριστής έπαιξε από το 1984 έως το 1993 στη Νότια Μελβούρνη και διατέλεσε και αρχηγός της, πριν αποσυρθεί από τη δράση για να αφοσιωθεί στην προπονητική. Από το 1995 έως το 2000 ήταν προπονητής της Νότιας Μελβούρνης και αποχώρησε για να αναλάβει τις εθνικές ομάδες Νέων της Αυστραλίας. Το 2007 αντικαταστάθηκε, μετά την αποτυχία της ομάδας να προκριθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Έπειτα, εργάστηκε ως σχολιαστής στο Fox Sports και ειδικός σύμβουλός στην Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Βικτόρια.

Τον Μάρτιο του 2008 ήρθε στην Ελλάδα και ανέλαβε προπονητής στην Παναχαϊκή, θέση από την οποία παραιτήθηκε τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους. Το 2009 ανέλαβε προπονητής της Brisbane Roar, με την οποία κέρδισε αρκετά πρωταθλήματα. Μάλιστα, το νικηφόρο σερί τους στη σεζόν 2011-12 τους οδήγησε στην κατάκτηση του ρεκόρ όλων των εποχών Αυστραλίας για το μεγαλύτερο αήττητο σερί με 36 παιχνίδια. Κατέκτησε 4 τίτλους εκείνη την χρονιά.

Από εκεί παραιτήθηκε στις 24 Απριλίου του 2012 και μετά δύο μέρες ανακοίνωσε ότι αναλαμβάνει την Melbourne Victory. Στις 23 Οκτωβρίου 2013 του ανατέθηκε η θέση του επικεφαλής προπονητή της Εθνικής Αυστραλία με 5ετές συμβόλαιο. Το 2015 βραβεύτηκε ως ο κορυφαίος προπονητής στην Ασία.

H ανακοίνωση της Yokohama Marinos:

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ