ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ενρίκε: "Θα συνεχίσουμε στο δικό μας στιλ"

Barcelona's head coach Luis Enrique celebrates after the Copa del Rey final soccer match between Barcelona and Alaves at the Vicente Calderon stadium in Madrid, Spain, Saturday, May 27, 2017. Barcelona won the match 3-1. (AP Photo/Francisco Seco)
Λουίς Ενρίκε AP PHOTO/FRANCISCO SECO

Η εθνική Ισπανίας δεν πρόκειται να αλλάξει στιλ παιχνιδιού, όπως διαβεβαίωσε ο Λουίς Ενρίκε, κατά την επίσημη παρουσίαση του ως νέος ομοσπονδιακός τεχνικός. Η σύγκριση με τη Μπαρτσελόνα του 2014, όταν την ανέλαβε.

Η εθνική Ισπανίας δεν πρόκειται να αλλάξει στιλ παιχνιδιού, όπως διαβεβαίωσε ο Λουίς Ενρίκε, κατά την επίσημη παρουσίαση του ως νέος ομοσπονδιακός τεχνικός. Ο πρώην προπονητής της Μπαρτσελόνα, ο οποίος διαδέχεται στον πάγκο τον τον απολυθέντα Χουλέν Λοπετέγκι (ο Φερνάντο Ιέρο ήταν προσωρινός αντικαταστάτης στο Μουντιάλ), ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να κάνει κάποια "επανάσταση", ενώ έκανε σύγκριση στην κατάσταση της εθνικής, με αυτή που βρήκε το καλοκαίρι του 2014 στη Μπαρτσελόνα, όταν την ανέλαβε.

"Δεν θα υπάρξει κάποια επανάσταση, είναι μία λέξη που δεν μου αρέσει. Πρέπει να υπάρξει κάποια εξέλιξη, κάποιες αλλαγές. Ξεκάθαρα, θα συνεχίσουμε με το δικό μας στιλ, να έχουμε την κατοχή της μπάλας, μην έχετε καμία αμφιβολία για αυτό. Πρέπει να αμυνόμαστε καλύτερα, να δεχόμαστε πολύ λιγότερα γκολ, να έχουμε πολύ περισσότερο βάθος και να προσπαθήσουμε να δημιουργούμε περισσότερες ευκαιρίες για γκολ", ανέφερε μεταξύ άλλων ο νέος εκλέκτορας της "furia roja".

H Ισπανία έχει αποτύχει στις τρεις τελευταίες μεγάλες διοργανώσεις. Στο Μουντιάλ της Ρωσίας, αποκλείστηκε στη φάση των "16" από τη διοργανώτρια και σε κάθε περίπτωση ήταν μια κακή διοργάνωση για την εθνική ομάδα.

Ο Λουίς Ενρίκε παραλλήλισε την τωρινή κατάσταση, με αυτή που συνάντησε στη Μπαρτσελόνα, το καλοκαίρι του 2014. Οι "μπλαουγκράνα" είχαν χάσει το πρωτάθλημα από την Ατλέτικο και είχαν αποκλειστεί στα προημιτελικά του Champions League, αλλά στην πρώτη σεζόν τους υπό τις οδηγίες του κατέκτησαν το τρεμπλ.

AP Photo/Francisco Seco

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ