ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ενδιαφέρον για Γκορέτσκα από Γιουνάιτεντ και Άρσεναλ

Schalke's Leon Goretzka celebrates with teammate Amine Harit, right, after he scored the opening goal during the German Bundesliga soccer match between FC Schalke 04 and FSV Mainz 05 at the Arena in Gelsenkirchen, Germany, Friday, Oct. 20, 2017. (AP Photo/Martin Meissner)
Schalke's Leon Goretzka celebrates with teammate Amine Harit, right, after he scored the opening goal during the German Bundesliga soccer match between FC Schalke 04 and FSV Mainz 05 at the Arena in Gelsenkirchen, Germany, Friday, Oct. 20, 2017. (AP Photo/Martin Meissner) AP

Κίνηση για την απόκτηση του Λέον Γκορέτσκα ετοιμάζουν Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Άρσεναλ. Προσπάθεια της Σάλκε να τον διατηρήσει στο ρόστερ της.

Οι εμφανίσεις του με τη Σάλκε έχουν τραβήξει τα βλέμματα όλου του ποδοσφαιρικού κόσμου. Ο λόγος για τον Λέον Γκορέτσκα, ο οποίος έχει κάνει σκάουτ πολλών ομάδων να τον παρακολουθούν. Ο 22χρονος μέσος, του οποίου το συμβόλαιο λήγει το καλοκαίρι του 2018, έχει το δικαίωμα να συνομιλεί με όποια ομάδα το επιθυμεί από τον Ιανουάριο.

Ήδη, στην ''κούρσα'' για την απόκτηση του Γερμανού ετοιμάζονται να μπουν οι Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Άρσεναλ, προσπαθώντας είτε να τον αποκτήσουν έναντι μικρού αντιτίμου, είτε να αποσπάσουν την υπογραφή του από τώρα για το καλοκαίρι. Το όνομα του έχει συνδεθεί και με άλλους συλλόγους, όπως η Μπαρτσελόνα και η Γιουβέντους.

Από την πλευρά της η Σάλκε κάνει μία από τις τελευταίες της απόπειρες για να πετύχει την ανανέωση του συμβολαίου του. Οι απολαβές που του προσφέρει είναι ιδιαίτερα υψηλές, προσπαθώντας να τον πείσει να παραμείνει στην Bundesliga, χωρίς πάντως να έχει πολλές πιθανότητες.

"Πρέπει να ψάξω να βρω ποιο θα είναι το επόμενο βήμα για μένα. Έχω να σκεφτώ εκατομμύρια πράγματα", δήλωσε ο Γκορέτσκα μετά το 2-2 με την Κολωνία.

"Είμαι άνθρωπος που προσέχω πολύ πριν πάρω τις αποφάσεις μου. Όλα τα σενάρια είναι ανοικτά, οπότε χρειάζομαι χρόνο. Την τελική μου απόφαση θα την πάρω τον Ιανουάριο", πρόσθεσε.

Ο Λέον Γκορέτσα γεννήθηκε στις 6 Φεβρουαρίου 1995 στο Μπόχουμ. Ποδοσφαιρικά ανδρώθηκε στις ακαδημίες της ομάδας της πόλης του, φτάνοντας μέχρι και την πρώτη ομάδα. Τον Ιούλιο του 2013 τον αγόρασε η Σάλκε, έναντι 3.250.000 ευρώ, στην οποία παραμένει μέχρι και σήμερα. Στη φετινή σεζόν έχει 11 συμμετοχές με 4 γκολ στο πρωτάθλημα, οδηγώντας την ομάδα του στην τρίτη θέση με 25 βαθμούς μετά από 14 αγωνιστικές. Στην εθνική ομάδα της Γερμανίας πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στις 13 Μαΐου 2014 στο φιλικό 0-0 με την Πολωνία. Με τη ''νασιοναλμανσάφτ'' μετράει 12 συμμετοχές με 6 γκολ.

Photo Credits: AP Photo/Martin Meissner

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ