ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ένας διαιτητής ανοίγει το διάλογο με τους φιλάθλους

Ένας διαιτητής ανοίγει το διάλογο με τους φιλάθλους

Ο Σουηδός διαιτητής, Μοχάμεντ Αλ Χακίμ, δημιούργησε σελίδα στο Facebook και συζητά με τους ποδοσφαιρόφιλους για τις αποφάσεις που λαμβάνει στη διάρκεια των αγώνων!

Πόσες διαιτητικές αποφάσεις έχουν προκαλέσει "ομηρικούς" καυγάδες σε μία ποδοσφαιροπαρέα; Πόσες φορές οι φίλαθλοι θα ήθελαν να συναντήσουν τον διαιτητή, για να του ψάλλουν... Και δεν αναφερόμαστε στους πιο... θερμόαιμους, αλλά, στους πιο συζητήσιμους!

Ένας Σουηδός διαιτητής αποφάσισε να κάνει το άνοιγμα στους ποδοσφαιρόφιλους και να συζητήσει μαζί τους, τις αποφάσεις του μετά από ένα παιχνίδι! Ο Μοχάμεντ Αλ Χαμίμ διατηρεί προσβάσιμο το προφίλ του στο Facebook, προκειμένου όσοι θέλουν να μπουν και να γράψουν τις ερωτήσεις και τις απόψεις τους!

Δεν είναι ότι πιο εύκολο αυτό για έναν διαιτητή, όμως, εκείνος θεωρεί ότι μέσω αυτής της διαδικασίας θα βελτιωθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι: οι διαιτητές και οι φίλαθλοι. "Η κύρια ιδέα είναι να δημιουργήσω ενδιαφέρον και νομίζω ότι η ποδοσφαιρική οικογένεια θα κερδίσει από αυτή την ενδοσκόπηση και οι φίλαθλοι θα καταλάβουν τον διαιτητή" τονίζει στο Fotbollskanalen.

Το πρώτο post που έκανε στη σελίδα του, αφορούσε ένα πέναλτι που θα έπρεπε να υποδείξει στο παιχνίδι της Νόρκεμπινγκ με την ΑΪΚ Στοκχόλμη. Ο 30χρονος ρέφερι θέλησε να εξηγήσει για ποιους λόγους πήρε την απόφαση του και παραδέχτηκε το σφάλμα του.

Jag borde blåst en straff igår. Punkt. Nu har jag i lugn och ro sett det du säkert redan sett. Vevat repriserna några gå...

Posted by Mohammed Al-Hakim on  Δευτέρα, 3 Αυγούστου 2015

Ο Αλ Χακίμ φιλοδοξεί να διευρύνει τη λειτουργία της σελίδας του και ευελπιστεί να τύχει μεγαλύτερης απήχησης. Τουλάχιστον για αρχή, σίγουρα το έχει καταφέρει. "Ας κρατήσουμε ένα επίπεδο και οι πιθανότητες επιβίωσης αυτής της σελίδας θα αυξηθούν" ήταν το μήνυμα τους στους χρήστες του Facebook.

Ποιος ξέρει; Ίσως στο πολιτισμένο περιβάλλον της Σουηδίας να καταφέρει να πετύχει το στόχο του. Γιατί αν κατέβει προς το Νότο της Ευρώπης, η αποτυχία του εγχειρήματος, φαντάζει δεδομένη...

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ