ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Όλα άρχισαν από ένα χαμένο video game

Όλα άρχισαν από ένα χαμένο video game

Η αναζήτηση ενός video game από παίκτη της Σαπεκοένσε που επέβαινε στο μοιραίο αεροπλάνο που συνετρίβη στην Κολομβία οδήγησε σε αλυσιδωτές εξελίξεις και στη συντριβή που παρέσυρε στον θάνατο 71 ανθρώπους.

Μία καθυστέρηση που προκλήθηκε εξαιτίας της αναζήτησης ενός video game προσδιορίζεται ως αιτία πίσω από το αεροπορικό δυστύχημα που οδήγησε στον θάνατο 71 ατόμων στην Κολομβία και που αποδεκάτισε την ποδοσφαιρική ομάδα της Σαπεκοένσε, η οποία πετούσε για το Μεντεγίν, ώστε να αγωνιστεί στον πρώτο τελικό του Copa Sudamericana.

Σε αποκλειστικό ρεπορτάζ της, η " Daily Mail" επικοινώνησε με έναν από τους εννέα παίκτες των φιναλίστ του Copa Sudamericana που δεν έκαναν το μοιραίο ταξίδι για την Κολομβία, ο οποίος δήλωσε ότι η πτήση από τη Σάντα Κρους της Βολιβίας προς το Μεντεγίν καθυστερήσεις εξαιτίας ενός video game.

Η αποκάλυψη έγινε στο κοινό γκρουπ του What's App που διατηρούσαν παίκτες και παράγοντες της ομάδας, μέσω του διευθυντή ποδοσφαίρου Σίνιο ντι Ντομένικο, ο οποίος ήταν ένας από τους επιβαίνοντες που έχασαν τη ζωή τους από την πτώση του αεροσκάφους.

Ο Ντι Ντομένικο είχε γράψει στο γκρουπ ότι η πτήση από τη Βολιβία καθυστέρησε, διότι ένας παίκτης -που δεν κατονομάστηκε- αναζητούσε ένα video game.

"Όλοι χρησιμοποιούσαμε το γκρουπ για να κάνουμε αστεία, να πειράξουμε ο ένας τον άλλον, να στείλουμε αστεία μηνύματα και φωτογραφίες, πράγματα που μας κάνουν να γελάμε. Πριν από τα παιχνίδια, το χρησιμοποιούσαμε για να στέλνουμε μηνύματα εμψύχωσης και να ευχηθούμε καλή επιτυχία", δήλωσε ο Ντέμερσον Κόστα.

Ο Βραζιλιάνος αμυντικός εξήγησε τι υπήρχε στο επίμαχο μήνυμα, που ίσως ρίξει φως στα αίτια του δυστυχήματος: "Την ημέρα που η ομάδα έφυγε, ενθαρρύναμε ο ένας τον άλλον και αυτοί που δεν πήγαμε, λέγαμε στους άλλους να μας κάνουν υπερήφανους. Το τελευταίο μήνυμα που εστάλη στο γκρουπ ήταν από τον Σίνιο, ο οποίος έκανε πλάκα επειδή ένας από τους παίκτες καθυστερούσε την πτήση από τη Βολιβία, επειδή είχε ξεχάσει να βγάλει το video game από τη βαλίτσα του, πριν τη δώσει. Είπε ότι η πτήση καθυστέρησε, γιατί προσπαθούσαν να το βρουν".

Όπως προκύπτει από τις έρευνες, η βαλίτσα βρέθηκε στις αποσκευές από το αεροδρόμιο Γκουαρούλιος του Σάο Πάουλο, όπου η ομάδα ξεκίνησε το ταξίδι της, με ενδιάμεσο προορισμό τη Σάντα Κρους της Βολιβίας. Εκεί, ο παίκτης ζήτησε από τους υπαλλήλους να βρουν τη βαλίτσα για να πάρει το παιχνίδι του".

Το αεροπλάνο επρόκειτο να πραγματοποιήσει στάση ανεφοδιασμού στην Κοπίχα, μία πόλη στα σύνορα Βραζιλίας και Βολιβίας, ωστόσο όταν προσέγγισε την περιοχή μετά από την 20λεπτη καθυστέρηση, το αεροδρόμιο ήταν κλειστό διότι είχαν περάσει τα μεσάνυχτα.

Το σχέδιο πτήσης αναθεωρήθηκε, με τον πιλότο να αποφασίζει να προσγειωθεί κατευθείαν στο αεροδρόμιο του Μεντεγίν. Παρ' όλα αυτά, το αεροσκάφος τύπου BAE 146 Avro RJ85 είχε ξεπεράσει το όριο των τεσσάρων ωρών πτήσης χωρίς ανεφοδιασμό. Τα αεροδρόμια της Σάντα Κρους και του Μεντεγίν απέχουν 2.975 χιλιόμετρα, ωστόσο τα καύσιμα σε ένα πλήρως ανεφοδιασμένο αεροσκάφος τέτοιου τύπου διαρκούν για 2.965 χιλιόμετρα.

Η " Daily Telegraph" υποστήριξε σε ρεπορτάζ της ότι το βολιβιανό κράτος ανακάλεσε το πιστοποιητικό λειτουργίας της αεροπορικής εταιρίας "LaMia" στην οποία ανήκε τα τελευταία χρόνια το συγκεκριμένο αεροσκάφος.

Ο διευθυντής της εταιρίας, πάντως, Γκουστάβο Βάργκας, επέρριψε ευθύνες στον πιλότο του αεροπλάνου, Μιγκέλ Κιρόγα, λέγοντας σε Βολιβιανούς δημοσιογράφους ότι εκείνος αποφάσισε να ταξιδέψει απευθείας στο Μεντεγίν μετά από την αδυναμία ανεφοδιασμού στην Κοπίχα, αντί να προσγειωθεί για καύσιμα στην Μπογκοτά. "Ο πιλότος ήταν αυτός που πήρε την απόφαση. Πίστεψε ότι τα καύσιμα θα επαρκούσαν", δήλωσε ο Βάργκας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Το Copa Sudamericana στην Σαπεκοένσε!
Απίστευτη ενέργεια από το κανάλι που θα έδειχνε το Ατλέτικο Νασιονάλ - Σαπεκοένσε!
Ο μόνος επιζών που θα ξαναπαίξει ποδόσφαιρο
Πέναλτι στα 9'' και αφιέρωση στη Σαπεκοένσε
Η ανατριχιαστική αφήγηση της αεροσυνοδού που διασώθηκε
TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ