ΔΙΕΘΝΗ

Ελλάδα, η ευρωπαϊκή χώρα με τις περισσότερες κάρτες ανά αγώνα

Ελλάδα, η ευρωπαϊκή χώρα με τις περισσότερες κάρτες ανά αγώνα

Η Super League είναι το πρωτάθλημα με τις περισσότερες κάρτες ανά αγώνα, όπως προκύπτει από έρευνα που διεξήχθη μεταξύ 31 κορυφαίων πρωταθλημάτων της Ευρώπης.

Το "CIES Football Observatory", μία ερευνητική ομάδα που δημιουργήθηκε το 2005 στο Διεθνές Κέντρο Αθλητικών Σπουδών που εδρεύει στο Νοσατέλ της Ελβετίας, κατέγραψε τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα με τον υψηλότερο μέσο όρο καρτών και εντόπισε ότι η Super League βρίσκεται στην πρώτη θέση.

Το "Ποδοσφαιρικό Παρατηρητήριο" εξετάζει δεδομένα από τα 31 κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης με βάση το UEFA ranking και όπως προκύπτει από τη σχετική ανάλυση, οι Έλληνες διαιτητές βγάζουν 5,52 κίτρινες και κόκκινες κάρτες ανά αγώνα, τον μεγαλύτερο αριθμό σε σχέση με τα υπόλοιπα -υπό εξέταση- πρωταθλήματα. Συγκεκριμένα, οι βγάζουν από το τσεπάκι τους 5,23 κίτρινες κάρτες ανά αγώνα (ο μεγαλύτερος αριθμός που έχει καταγραφεί), ενώ υπάρχουν και 0,29 κόκκινες ανά αγώνα, ο δεύτερος μεγαλύτερος αριθμός μετά από το 0,30 της Ρουμανίας, που βρίσκεται στη δεύτερη θέση της συνολικής κατάταξης με 5,51 κάρτες.

Σε αρκετή απόσταση ακολουθεί η πρώτη κατηγορία της Ουκρανίας, με 5,41 κάρτες σε κάθε παιχνίδι, ενώ η Τουρκία έπεται με 5,35 κάρτες. Το top 5 συμπληρώνεται από το πρώτο πρωτάθλημα του Big-5, την Primera Division, με 5,34 κάρτες ανά αγώνα. Το επόμενο μεγάλο πρωτάθλημα είναι το ιταλικό με 5,04 κάρτες ανά αγώνα, ακολουθεί η Γερμανία με 4,17 κάρτες ανά αγώνα, η Αγγλία με 3,99 κάρτες ανά αγώνα και η Γαλλία με 3,89 κάρτες ανά αγώνα.

Οι κάρτες ανά αγώνα στα μεγαλύτερα πρωταθλήματα

 

 

 
SHARE

BEST OF NETWORK

Deepfake: Tο παράνομο πορνό που εκθέτει το Hollywood

Είναι θέμα χρόνου να πρωταγωνιστήσεις άθελά σου στο επόμενο viral porn video.

Μια προπόνηση crossfit για κάψιμο λίπους

Ένα δυναμικό workout με αλτήρες και σχοινάκι.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24