ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Εκτός ελέγχου UEFA Σίτι και Παρί, παραμένουν οι κυρώσεις της Ίντερ

Manchester City's Fernando, right vies for the ball with PSG's Javier Pastore during the Champions League quarterfinal second leg soccer match between Manchester City and Paris Saint Germain at the City of Manchester stadium in Manchester, England  Tuesday, April 12, 2016. (AP Photo/ Jon Super)
Manchester City's Fernando, right vies for the ball with PSG's Javier Pastore during the Champions League quarterfinal second leg soccer match between Manchester City and Paris Saint Germain at the City of Manchester stadium in Manchester, England Tuesday, April 12, 2016. (AP Photo/ Jon Super) AP

Η UEFA ανακοίνωσε ότι Μάντσεστερ Σίτι και Παρί Σεν Ζερμέν εκπλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους όσον αφορά στο Financial Fair Play σε αντίθεση με την Ίντερ. Τι ισχύει για 14 ομάδες.

Η UEFA ανακοίνωσε ότι τρεις από τις 14 ομάδες που είχαν υπογράψει τη συμφωνία με το Σώμα Οικονομικού Ελέγχου Συλλόγων της ομοσπονδίας έχουν εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις τους, σε αντίθεση με τους υπολοίπους έντεκα συλλόγους που θα πρέπει να συνεχίσουν σε τροχιά συμμόρφωσης, όσον αφορά στο Financial Fair Play.

Η Μάντσεστερ Σίτι και η Παρί Σεν Ζερμέν είχαν υπογράψει τη συμβιβαστική συμφωνία με ορισμένους περιορισμούς τον Μάιο του 2014 και πλέον η UEFA ανακοίνωσε ότι αμφότερες έπιασαν τους στόχους τους. Η Ντίναμο Ζάγκρεμπ ακολουθεί την ίδια πορεία, έχοντας εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της από το 2016.

Η Ερευνητική Επιτροπή του Σώματος επιβεβαίωσε ότι η Μονακό και η Ρόμα έπιασαν τους στόχους του 2016-2017 και θα συνεχίσουν συνεχίζουν να εφαρμόζουν τους όρους του συμβιβασμού για ακόμα μία σεζόν, ενώ η Φενέρμπαχτσε τα πηγαίνει κι αυτή καλά και αναμένεται να βγει από το πρόγραμμα μετά από το πέρας της σεζόν 2019-2020.

Ίντερ, Μπεσίκτας και Τράμπζονσπορ έχουν εκπληρώσει μερικώς τις υποχρεώσεις τους για το 2016-2017 και ως εκ τούτου, θα υποστούν για ακόμα μία σεζόν τις συνέπειες της συμβιβαστικής συμφωνίας, που περιλαμβάνουν περιορισμό στον αριθμό ποδοσφαιριστών που μπορούν να δηλώσουν στην Λίστα Α των ευρωπαϊκών διασυλλογικών διοργανώσεων και τον περιορισμό στη χρησιμοποίηση σε αυτά τα τουρνουά ποδοσφαιριστών που προέρχονται από μεταγραφή.

Τέλος, συνεχίζεται η επιτήρηση των Αστάνα, Κρασνόνταρ, Λοκομοτίβ Μόσχας, Ρούμπιν και Ζενίτ, με την UEFA να προαναγγέλει νέα ενημέρωση στα τέλη Μαΐου.

Photo credits: AP Photo/ Jon Super

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ