ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έγραψε ιστορία η Αυστραλία

Έγραψε ιστορία η Αυστραλία

Η Αυστραλία νίκησε στην παράταση με 2-1 τη Νότια Κορέα στο Σίδνεϊ και κατέκτησε το Asian Cup, το οποίο διοργάνωσε η ίδια και ήταν το πρώτο της ιστορίας της (VIDEO).

Πριν τέσσερα χρόνια έφτασε μέχρι τον τελικό, αλλά έχασε στην παράταση από την Ιαπωνία με 1-0. Φέτος, ήθελε να φτάσει μέχρι την πηγή και να πιει νερό, έχοντας το εξτρά κίνητρο ότι έπαιζε μπροστά στο κοινό της.

Ο λόγος για την Αυστραλία, η οποία κατέκτησε το Asian Cup, γράφοντας ιστορία και αποδεικνύοντας ότι είναι μια από τις μεγάλες δυνάμεις της ασιατικής ζώνης, έστω και αν είναι... φιλοξενούμενη, μιας και προέρχεται από την Ωκεανία.

Στον τελικό επικράτησε με 2-1 της Νότιας Κορέας στην παράταση, παίρνοντας εκδίκηση και για την ήττα στη φάση των ομίλων (1-0). Η ομάδα του Άγγελου Ποστέκογλου προηγήθηκε στο 45' με τον Μάσιμο Λουόνγκο, για να ισοφαρίσει στο 90' ο Χέουνγκ-Μιν Σον. Ο Τζέιμς Τρόισι στο τελευταίο λεπτό του πρώτου μέρους της παράτασης χάρισε τη νίκη-τρόπαιο στην Αυστραλία.

Η Νότια Κορέα του Γερμανού, Ούλριχ Στίλικε, δεν κατάφερε να φτάσει για τρίτη φορά στην κορυφή της Ασίας, κάτι που έχει να πετύχει από το 1960, όταν και κατέκτησε το δεύτερό της τρόπαιο (το πρώτο ήταν το 1956 στην παρθενική διοργάνωση).

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ