ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

"Έφυγε" ο Ντι Στέφανο

MADRID, SPAIN - JANUARY 05:  Former Real Madrid player Alfredo Di Stefano attends the 'Historia del Real Madrid Contada Por ABC' Book Presentation at Estadio Santiago Bernabeu on January 5, 2012 in Madrid, Spain.  (Photo by Pablo Blazquez Dominguez/Getty Images)
MADRID, SPAIN - JANUARY 05: Former Real Madrid player Alfredo Di Stefano attends the 'Historia del Real Madrid Contada Por ABC' Book Presentation at Estadio Santiago Bernabeu on January 5, 2012 in Madrid, Spain. (Photo by Pablo Blazquez Dominguez/Getty Images) GETTY IMAGES

Ο Αλφρέδο ντι Στέφανο απεβίωσε το απόγευμα της Δευτέρας σε ηλικία 88 ετών, στο νοσοκομείο "Γρεγόριο Μαρανιόν" της Μαδρίτης όπου νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση από το Σάββατο.

Ο επίτιμος πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης και παλιά δόξα των "μερένχες", Αλφρέδο ντι Στέφανο,"έφυγε" από τη ζωή μετά από καρδιακή ανακοπή σε ηλικία 88 ετών, στο νοσοκομείο "Γρεγόριο Μαρανιόν" της Μαδρίτης, στο οποίο εισήχθη το Σάββατο.

Η ποδοσφαιρική του καριέρα

Ο Αλφρέδο ντι Στέφανο γεννήθηκε στις 4 Ιουλίου του 1925 στην πρωτεύουσα της Αργεντινής, το Μπουένος Άιρες και ξεκίνησε την καριέρα του από την Ρίβερ Πλέιτ τη σεζόν 1943-1944.

"Έφυγε" ο Ντι Στέφανο

Το 1949, έφυγε για πρώτη φορά από την Αργεντινή προκειμένου να φορέσει τη φανέλα της Μιγιονάριος από την Κολομβία (267 γκολ σε 294 συμμετοχές). Μετά από τέσσερα χρόνια, έκανε το μεγάλο βήμα και πέρασε την άλλη πλευρά του Ατλαντικού φορώντας τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης, μία ομάδα που λάτρεψε και από την οποία λατρεύτηκε.

Στο "Σαντιάγο Μπερναμπέου" πάτησε το πόδι του για πρώτη φορά το 1953 και από εκεί έφυγε το 1964 μετά το χαμένο τελικό, όταν και μετακινήθηκε στην Εσπανιόλ, την ομάδα στην οποία έκλεισε την ποδοσφαιρική του καριέρα.

"Έφυγε" ο Ντι Στέφανο

Η προπονητική του καριέρα

Σαν προπονητής κάθισε για πρώτη φορά στον πάγκο της Έλτσε τη σεζόν 1967-1968, ενώ το το 1969 βρέθηκε στη χώρα στην οποία γεννήθηκε προκειμένου να προπονήσει την Μπόκα Τζούνιορς. Επιστροφή στην Ισπανία για τη Βαλένθια, Σπόρτινγκ στην Πορτογαλία και ξανά Ισπανία σε Ράγιο Βαγιεκάνο, Καστεγιόν και Βαλένθια κατά σειρά ήταν οι σταθμοί του μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 1980.

Ρίβερ Πλέιτ, Ρεάλ Μαδρίτης, Μπόκα Τζούνιορς και Βαλένθια ήταν οι επόμενοι σταθμοί της προπονητικής του καριέρας. Στη "βασίλισσα" θα κλείσει ο κύκλος του, ως προπονητής, την περίοδο 1990-1991.

19 MAY 1960:  ALFREDO DI STEFANO SCORES REAL MADRIDS'' SECOND GOAL DURING THE 7-3 DEMOLITION OF EINTRACHT FRANKFURT AT HAMPDEN PARK IN THE EUROPEAN CUP FINAL. DI STEFANO SCORED 3 WHILE PUSKAS SCORED 4. Mandatory Credit: Allsport Hulton/Archive
19 MAY 1960: ALFREDO DI STEFANO SCORES REAL MADRIDS'' SECOND GOAL DURING THE 7-3 DEMOLITION OF EINTRACHT FRANKFURT AT HAMPDEN PARK IN THE EUROPEAN CUP FINAL. DI STEFANO SCORED 3 WHILE PUSKAS SCORED 4. Mandatory Credit: Allsport Hulton/Archive GETTY IMAGES

Οι τίτλοι του

Συνδυάστηκε με τη χρυσή εποχή της Ρεάλ Μαδρίτης και το αποδεικνύουν οι τίτλοι που κατέκτησε με τη φανέλα των "μερένχες". Πέντε συνεχόμενα Κύπελλα Πρωταθλητριών (1956,1957,1958,1959,1960), ένα Διηπειρωτικό και οκτώ πρωταθλήματα Ισπανίας.

Από τη θέση του τεχνικού, κατέκτησε το ισπανικό πρωτάθλημα με τη Βαλένθια το 1971 και το Σούπερ Καπ του 1990 με την Ρεάλ Μαδρίτης.

Η μεταγραφή στην Ρεάλ Μαδρίτης

"Έφυγε" ο Ντι Στέφανο

Η μεταγραφή του στην Ρεάλ Μαδρίτης, υπήρξε αντικείμενο έντονης διαμάχης ανάμεσα στη "βασίλισσα" και την Μπαρτσελόνα με τους πολλούς παράγοντες που έκριναν τη μεταγραφή να είναι αντικείμενο διαμάχης ακόμη και σήμερα. Η Ρεάλ Μαδρίτης τον απέκτησε και εκείνος έκανε το ντεμπούτο του, στις 23 Σεπτεμβρίου του 1953 στο Σαμαρτέν με αντίπαλο τη Νανσί.

UNDATED:  Alfredo Di Stefano of Real Madrid poses with European Cup trophies. (Photo by Real Madrid via Getty Images)
UNDATED: Alfredo Di Stefano of Real Madrid poses with European Cup trophies. (Photo by Real Madrid via Getty Images) REAL MADRID VIA GETTY IMAGES

Το όνειρο του Μουντιάλ

Παρά το γεγονός ότι υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές, δεν κατόρθωσε να αγωνιστεί ποτέ σε Μουντιάλ. Η Αργεντινή δεν τον πήρε στα Μουντιάλ του 1950 και του 1954, η Ισπανία δεν προκρίθηκε σε αυτό του 1958, ένας τραυματισμός του στέρησε τη συμμετοχή σε αυτό του 1962 και αυτό του 1966 συνέπεσε με το τέλος της ένδοξης καριέρας του.

Η ανακοίνωση της Ρεάλ Μαδρίτης για το θάνατο του Ντι Στέφανο

"Η Ρεάλ Μαδρίτης επικοινωνεί ότι ο ο επίτιμος πρόεδρος της ομάδας, Αλφρέδο ντι Στέφανο, απεβίωσε σήμερα στης 17:15 στο Γενικό Νοσοκομείο Γρεγόριο Μαρανιόν της Μαδρίτης.

Ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης, Φλορεντίνο Πέρεθ, και το Δ.Σ του συλλόγου θέλουν να εκφράσουν τα συλλυπητήριά τους στα παιδιά του, τα οικογενειακά του πρόσωπα και τους φίλους του.

Η Ρεάλ Μαδρίτης εκφράζει τα συλληπτήρια σε όλους τους μαδριδίστας του κόσμου και σε αυτούς που νιώθουν την απώλεια του μεγαλύτερου ποδοσφαιριστή όλων των εποχών."

"Έφυγε" ο Ντι Στέφανο

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ