ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

"Έφυγε" ο Όσκαρ Φουλονέ

"Έφυγε" ο Όσκαρ Φουλονέ

Ο δις πρωταθλητής Αφρικής Όσκαρ Φουλονέ έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών, έχοντας διαγράψει μία σημαντική πορεία στην προπονητική.

Ένας από τους πιο επιτυχημένους προπονητές του αφρικανικού ποδοσφαίρου, ο Όσκαρ Φουλονέ, άφησε την τελευταία πνοή του τη Δευτέρα σε ηλικία 78 ετών.

Ο Αργεντινός προπονητής κατέκτησε αναρίθμητους τίτλους τη δεκαετία του '90 με διάφορες ομάδες της "μαύρης ηπείρου" και συνέχισε να προπονεί μέχρι το 2010.

Ο Φουλονέ άρχισε την ενασχόλησή του με το ποδόσφαιρο ως παίκτης το 1961 στην Εστουδιάντες και πέρασε από Ιντεπεντιέντε του Μεντεγίν, Οβιέδο και Άστον Βίλα, χωρίς να αγωνιστεί στους "χωριάτες". Στην Αγγλία κρέμασε τα "παπούτσια" του και ασχολήθηκε με την προπονητική, παραμένοντας στο Νησί.

Βρέθηκε στο προπονητικό επιτελείο της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και συνεισέφερε στην απόπειρα του συλλόγου να υπογράψει τον Ντιέγκο Μαραντόνα το 1979, αλλά κατέληξε με τον Αλεχάντρο Σαμπέλα. Ενεπλάκη και στις μεταγραφές των Ρικάρντο Βίγια και Οσβάλντο Αρντίλες στην Τότεναμ.

Το 1980 άρχισε την καριέρα του ως πρώτος προπονητής στη Σιόν, αλλά οι μεγάλες επιτυχίες ήρθαν την επόμενη δεκαετία στην Αφρική. Η αρχή έγινε το 1997 με το πρωτάθλημα Ακτής Ελεφαντοστού ως τεχνικός της ΑΣΕΚ Μιμοζά, στην οποία βρισκόταν από το 1996. Τον επόμενο χρόνο στέφθηκε εγχώριος πρωταθλητής και πρωταθλητής Αφρικής με τον σύλλογο.

Αποχώρησε για το Μαρόκο και την Ραζά, με την οποία επανέλαβε αυτό το σπουδαίο επίτευγμα και κατέκτησε και το εγχώριο πρωτάθλημα και το Champions League Αφρικής το 1999.

Το 2002 πανηγύρισε το Κύπελλο Κυπελλούχων της Αφρικής ως τεχνικός της Γουιντάντ από το Μαρόκο, ενώ το 2006, στην επιστροφή του στη Ραζά, κατέκτησε το Champions League Αραβίας, τον τελευταίο τίτλο της καριέρας του.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ