ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

"Εάν έχεις έναν μεγάλο παίκτη 10 ετών, σκότωσε τον πατέρα του"

Chile's coach Claudio Borghi gives directions to his players during a 2014 World Cup qualifying soccer game against Bolivia in La Paz, Bolivia, Saturday, June 2, 2012. Chile won 2-0. (AP Photo/Juan Karita)
Chile's coach Claudio Borghi gives directions to his players during a 2014 World Cup qualifying soccer game against Bolivia in La Paz, Bolivia, Saturday, June 2, 2012. Chile won 2-0. (AP Photo/Juan Karita) AP

Ο Αργεντινός τεχνικός, Κλαούδιο Μπόρχι, προχώρησε σε μια αμφιλεγόμενη δήλωση σχετικά με την επιρροή των γονέων στα παιδιά που έχουν μεγάλο ποδοσφαιρικό ταλέντο σε μικρή ηλικία.

Υπάρχουν παιδιά που ξεχωρίζουν. Που φαίνεται ότι είναι μπροστά από τους συνομήλικούς τους. Σε ευφυΐα, σε ποιότητα, σε τεχνική, σε ικανότητες. Πολλά, ωστόσο, εξ' αυτών δεν συνεχίζουν να ξεχωρίζουν και μετά την ενηλικίωσή τους. Μεγάλο μερίδιο ευθύνης επιρρίπτεται στους γονείς και την πίεση που ασκούν στα τέκνα τους ώστε να "μεγαλώσουν" πριν την... ώρα τους.

Ο 52χρονος πρώην Αργεντινός τεχνικός των Μπόκα Τζούνιορς, Ιντεπεντιέντε και εθνικής Χιλής (μεταξύ άλλων), Κλαούδιο Μπόρχι, προχώρησε σε μια αμφιλεγόμενη δήλωση και υποστήριξε ότι "εάν έχεις έναν μεγάλο παίκτη 10 ετών, σκότωσε τον πατέρα του".

"Στην Αργεντινή ζουν χωρίς κανόνες και οι γονείς μεγαλώνουν τα παιδιά τους, χωρίς να τους δίνουν καλά παραδείγματα. Η παιδεία είναι ελάχιστη και δεν μιλάω για σχολική μάθηση. Για μένα, η γνώση και η ευφυΐα είναι δύο διαφορετικά πράγματα.

Για εμένα υπάρχει ευθύνη των προπονητών, αλλά όχι μόνο. Είναι οι γονείς, οι οπαδοί. Η θεωρία μου είναι ότι όταν έχεις ένα μεγάλο παίκτη σε ηλικία δέκα ετών, πρέπει να σκοτώσεις τον πατέρα του γιατί μολύνει το παιδί. Του λέει τι πρέπει να κάνει και πώς πρέπει να παίξει χωρίς καν να έχει υπάρξει ποδοσφαιριστής", υποστήριξε ο Μπόρχι θέλοντας να αναδείξει τα κακώς κείμενα στην πίεση των γονιών προς τα παιδιά.

Photo credits: AP Photo/Juan Karita

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ