ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Δύο γκολ ο Μπεργκ κόντρα στον Τεν Κάτε

Δύο γκολ ο Μπεργκ κόντρα στον Τεν Κάτε

Ο Μάρκους Μπεργκ πέτυχε δύο γκολ στην εντός έδρας ισοπαλία (2-2) της Al Ain με την Al Jazira του Χενκ τεν Κάτε κι έφθασε τα έξι σε επτά ματς στην Arabian Gulf League των ΗΑΕ. Στη δεύτερη θέση της κατάταξης η ομάδα του Σουηδού. (video)

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στην επίσημη σελίδα της Al Ain, ο Μάρκους Μπεργκ είχε πει: "Λατρεύω την Al Ain και νιώθω πολύ όμορφα εδώ".

Ο Σουηδός πρώην επιθετικός του Παναθηναϊκού στην επιστροφή του στα ΗΑΕ μετά την Ιταλία και την πρόκριση επί της "σκουάντρα ατζούρα" στην τελική φάση του Μουντιάλ 2018, απέδειξε ότι κι αγωνιστικά βρίσκεται πράγματι σε καλή κατάσταση.

Πέτυχε δύο γκολ στην εντός έδρας ισόπαλη (2-2) αναμέτρηση της Al Ain με την Al Jazira. Ο 31χρονος Σκανδιναβός επιθετικός άνοιξε το σκορ στο ένατο λεπτό και διεύρυνε το προβάδισμα στο 18ο. Και στα δύο γκολ, η ασίστ προήλθε από τον Ομάρ Αμντουλραχμάν (26χρονος διεθνής με την εθνική ΗΑΕ μέσος κι εγχώριο "αστέρι" της ομάδας).

Ωστόσο, η ομάδα του Ζόραν Μάμιτς (πρώην τεχνικός της Ντίναμο Ζάγκρεμπ) δεν κατάφερε να διατηρήσει το προβάδισμα που της έδωσε με τα δύο δικά του γκολ ο Μπεργκ, καθώς ο Αλί Αχμέντ Μαμπκούτ με αντίστοιχα δύο δικά του γκολ μείωσε αρχικά στο 36ο και στη συνέχεια ισοφάρισε στο 88ο λεπτό για την Al Jazira.

Στον πάγκο των φιλοξενούμενων καθόταν ένας πρώην "πράσινος". Ο 62χρονος Ολλανδός τεχνικός, Χενκ τεν Κάτε, ο οποίος διετέλεσε τεχνικός του Παναθηναϊκού.

Αυτό ήταν το έκτο γκολ του Σουηδού σε επτά ματς στην Arabian Gulf League των ΗΑΕ (σκόραρε κι απέναντι σε Al Sharjah, Hatta, Al Wasl). Είναι τρίτος σκόρερ στο πρωτάθλημα, πίσω από τον Ντιόπ της Μετά από οκτώ ματς στο πρωτάθλημα την τρέχουσα σεζόν, η Al Ain έχει συγκεντρώσει 18 βαθμούς και βρίσκεται στη δεύτερη θέση, δύο πίσω από την πρωτοπόρο (20 βαθμούς) Al Wasl του Ροδόλφο Αρουαμπαρένα.



TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ