ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Διεθνείς Σουηδοί έστελναν άσεμνες φωτογραφίες σε υπάλληλο της ομοσπονδίας

Διεθνείς Σουηδοί έστελναν άσεμνες φωτογραφίες σε υπάλληλο της ομοσπονδίας

Αποκαλύψεις από πρώην κορυφαία παίκτρια στη Σουηδία και μέλος της ομοσπονδίας της χώρας, η οποία δεχόταν φωτογραφίες με γεννητικά όργανα από διεθνείς ποδοσφαιριστές!

Μία από τις κορυφαίες παίκτριες στην ιστορία του σουηδικού ποδοσφαίρου, η Γκουνίλα Άξεν, η οποία κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 1988 και τον τίτλο της Κορυφαίας Παίκτριας της Σεζόν, κατήγγειλε ότι την περίοδο (2003-2010) που ήταν επικεφαλής ανάπτυξης στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας, δέχθηκε επανειλλειμένως σεξουαλική παρενόχληση.

Στο πλαίσιο των αποκαλύψεων σε ρυθμούς χιονοστιβάδας που άρχισαν από το Χόλιγουντ και συνεχίζονται σε σε όλους τους τομείς της καθημερινότητας, η Άξεν παραχώρησε συνέντευξη στην " Sportbladet" και αποκάλυψε το προσωπικό βίωμά της.

Αρχικά, εξήγησε ότι της είχαν διαμηνύσει από τη διοίκηση να μην φοράει φούστες "για να μην προκαλώ τους άντρες. Πρόεδρος ήταν ο Λαρς Άκε Λάγκρελ, ο οποίος είπε να είμαι πιο προσεκτική. Σκέφτηκα ότι ήταν τρομερό, αλλά ντυνόμουν όχι όπως θα ήθελα".

Η 50χρονη πρόσθεσε ότι υπήρξαν παίκτες που την τσιμπούσαν και την αγκάλιαζαν χωρίς έγκριση, ενώ το χειρότερο είναι κάποιες φωτογραφίες που της έστελναν, από τα γεννητικά όργανά τους.

"Συνέβη τρεις φορές. Υπήρχαν τρεις παίκτες, πολύ διάσημοι, σπουδαίοι και σεβαστοί παίκτες, που έχουν οικογένειες. Μπορεί να έστελναν ένα 'καλημέρα' και μετά μία φωτογραφία με το πέος τους. Ίσως να έγινε το 2004-2005. Δεν θυμάμαι ακριβώς, αλλά ποτέ δεν υπήρξε προειδοποίηση".

Η Άξελ δεν θέλησε να αποκαλύψει τα ονόματα: "Ίσως μια όμορφη μέρα να το κάνω, επειδή είμαι εκνευρισμένη. Αλλά την ίδια στιγμή, οι παλιές ιστορίες είναι για να μένουν πίσω. Έκαναν κάτι λάθος, αλλά πέρασε και βγήκε από τη ζωή μου. Θα ήταν τρομερό για τις οικογένειές τους. Δεν θέλω να αποκαλύψω τους άντρες μου έστειλαν τα μηνύματα, αλλά γνωρίζουν ποιοι είναι και θα πουν 'διάολε', όταν το δουν αυτό".

Υποστηρίζει ότι ακόμα τρεις "γυναίκες στην ομοσπονδία" δέχθηκαν παρόμοιες φωτογραφίες από έναν συγκεκριμένο παίκτη. "Ήταν ένα άτομο που έχει στείλει πάρα πολλές, σε διαφορετικές περιπτώσεις".

Η Άξελ κατήγγειλε το περιστατικό σε αξιωματούχους της ομοσπονδίας, ωστόσο η έρευνα που πραγματοποιήθηκε, δεν ανέδειξε ενόχους. Μάλιστα, παράγοντες του ποδοσφαίρου τη συμβούλευσαν να είναι έτοιμη για μεγάλη μάχη, σε περίπτωση που αποκάλυπτε όσα συνέβησαν.

Μετά από αυτές τις αποκαλύψεις, η ομοσπονδία της Σουηδίας ανακοίνωσε ότι θα προβεί σε περαιτέρω έρευνες. "Αυτές είναι καινούργιες πληροφορίες για μένα και ειλικρινά έχω σοκαριστεί! Τι να πω; Ακούγεται παράλογο. Πρέπει να μάθω κι άλλα και θα δράσω άμεσα, αφού κάθε είδους παρενόχληση είναι απαράδεκτη", δήλωσε ο γενικός γραμματέας, Χάκαν Σιέστραντ.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ