ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Δημιουργία και Β' ομάδων στο ιταλικό ποδόσφαιρο από τη νέα σεζόν

Δημιουργία και Β' ομάδων στο ιταλικό ποδόσφαιρο από τη νέα σεζόν
AP PHOTO/ANTONIO CALANNI

Ο Αλεσάντρο Κοστακούρτα ανακοίνωσε πως από την επόμενη σεζόν θα δημιουργηθούν και Β' ομάδες των συλλόγων της Serie A, οι οποίες θα συμμετέχουν στην 3η κατηγορία του ιταλικού πρωταθλήματος.

Μια καινοτομία αναμένεται να εισαχθεί στο ιταλικό ποδόσφαιρο από την επόμενη χρονιά. Όπως έγινε σήμερα (09/05) γνωστό, ο υποκομισάριος της ιταλικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, Αλεσάντρο Κοστακούρτα, ανακοίνωσε πως αναμένεται να δημιουργηθούν οι Β' ομάδες των συλλόγων της Serie A που θα συμμετέχουν στην τρίτη εθνική κατηγορία.

Πιο αναλυτικά, με δηλώσεις του στο περιοδικό "Rivista Undici", o πρώην κεντρικός αμυντικός της Μίλαν, ανέφερε χαρακτηριστικά: "Η δημιουργία των Β' ομάδων είναι μία επαναστατική κίνηση για το ποδόσφαιρο μας, η οποία συζητιέται εδώ και αρκετό καιρό. Από την επόμενη σεζόν, οι ομάδες της Serie A θα έχουν και δεύτερες ομάδες, οι οποίες θα συμμετέχουν στην τρίτη κατηγορία, καταλαμβάνοντας τις θέσεις των ομάδων που δεν θα μπορέσουν να δηλώσουν συμμετοχή.

Οι δεύτερες ομάδες θα αποτελούνται από ποδοσφαιριστές κάτω των 21 ετών, με την πιθανότητα να επιτρέψουμε να συμμετέχουν σε αυτές έως και 2 παίκτες 23 ετών. Επιπλέον, θα πρέπει να έχουν έναν ελάχιστο αριθμό παικτών που θα είναι επιλέξιμοι για την εθνική ομάδα.

Οι ομάδες θα συμμετέχουν στη Lega Pro κανονικά και θα μπορούν είτε να υποβιβάζονται είτε να προβιβάζονται, με έναν όμως περιορισμό. Δεν θα μπορούν να συμμετάσχουν στη Serie A".

Photo credits: AP Photo/Antonio Calanni

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ