ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Δέκα μεταγραφές της τελευταίας στιγμής

Δέκα μεταγραφές της τελευταίας στιγμής

Θυμηθείτε δέκα ποδοσφαιριστές που πήραν μεταγραφή την τελευταία ημέρα της μεταγραφικής περιόδου. Από τον Ρόμπι Κιν στον Λουίς Σουάρες.

Η τελευταία ημέρα των μεταγραφών είναι παραδοσιακά η πιο δραματική. Παίκτες όπως οι Γουέιν Ρούνεϊ, Φερνάντο Τόρες, Λουίς Σουάρες ολοκλήρωσαν την μεταγραφή τους την τελευταία ημέρα της μεταγραφικής περιόδου.

Στην περίπτωση του Τόρες η μεταγραφή του το 2011 στην Τσέλσι παραμένει μία από τις πιο ακριβές στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Ο Ισπανός δεν δικαιολόγησε τα λεφτά που δαπανήθηκαν γι' αυτόν σε αντίθεση με τον Γουέιν Ρούνεϊ, που δέκα χρόνια μετά την μετακίνηση του στην Μάντσεστερ είναι ο αρχηγός των "κόκκινων διαβόλων".

Θυμηθείτε δέκα μετακινήσεις παικτών την τελευταία ημέρα της μεταγραφικής περιόδου στην Αγγλία. Από τον Ρόμπιν Κιν στον Λουίς Σουάρες και τον υπέρ εκτιμημένο Άντι Κάρολ.

Ρόμπι Κιν

Το καλοκαίρι του 2008, μετά από έξι χρόνια παρουσίας του στην Τότεναμ, ο Ρόμπι Κιν υπέγραψε συμβόλαιο στην Λίβερπουλ. Η μετακίνηση του στοίχισε στους "ρεντς" 19 εκατ. λίρες. Το 2009, την τελευταία ημέρα του Ιανουαρίου, επέστρεψε πάλι στην Τότεναμ. Στην Λίβερπουλ σε 19 ματς έβαλε 5 γκολ.

Δέκα μεταγραφές της τελευταίας στιγμής

Ράφαελ Φαν Ντερ Φααρτ

Στις 31 Αυγούστου 2010 ο Φαν Ντερ Φάαρτ, δύο ώρες πριν την λήξη της μεταγραφικής περιόδου, πήρε μεταγραφή στην Τότεναμ. Οι "spurs" τον αγόρασαν από την Ρεάλ Μαδρίτης αντί του ποσού των 8 εκατ. ευρώ. Η μεταγραφή ολοκληρώθηκε την 1η Σεπτεμβρίου λόγω τεχνικών προβλημάτων και μετά από άδεια της Πρέμιερ Λιγκ να γίνει η μετακίνηση του Ολλανδού στην Τότεναμ.

Δέκα μεταγραφές της τελευταίας στιγμής

Αντρέι Αρσάβιν

Την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου 2009 η Άρσεναλ προσπαθούσε επίμονα να αποκτήσει τον Αντρέι Αρσάβιν. O Ρώσος διεθνής είχε κάνει εξαιρετική χρόνια με την Ζενίτ και ένα πολύ καλό EURO με την εθνική ομάδα. Η συμφωνία ολοκληρώθηκε στις 3 Φεβρουαρίου με επίσημη ανακοίνωση της Άρσεναλ.

Δέκα μεταγραφές της τελευταίας στιγμής

Ρομπίνιο

Την ημέρα που οι Άραβες επενδυτές αγόρασαν την Μάντσεστερ Σϊτι, την ίδια ημέρα την 1η Σεπτεμβρίου 2008, οι "πολίτες" ανακοίνωσαν την απόκτηση του Ρομπίνιο από την Ρεάλ Μαδρίτης έναντι του ποσού των 42.5 εκατ. ευρώ. Στη "μάχη" με την Τσέλσι για την απόκτηση του Βραζιλιάνου η Σϊτι είχε βγει νικήτρια.

Δέκα μεταγραφές της τελευταίας στιγμής

Καρλος Τέβες - Χαβιέρ Μαστσεράνο

Οι δύο Αργεντίνοι πήγαν πακέτο στην Γουέστ Χαμ το 2006, την τελευταία ημέρα των καλοκαιρινών μεταγραφών. Ο Τέβες μετά από ένα χρόνο μετακινήθηκε στην Μάντσεστερ Γ. και ο Μαστσεράνο τον Ιανουάριο του 2007 στην Λίβερπουλ.

Δέκα μεταγραφές της τελευταίας στιγμής

Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ

Η μεταγραφή του Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ στην Μάντσεστερ Γ. από την Τότεναμ ολοκληρώθηκε την τελευταία στιγμή. Οι "κόκκινοι διάβολοι" ξόδεψαν το ποσό ρεκόρ των 30.7 εκατ. λιρών για να αποκτήσουν τον Βούλγαρο διεθνή. Έξι χρόνια μετά το καλοκαίρι του 2008 η Μάντσεστερ πλήρωσε τα διπλάσια για να πάρει τον Ανχελ Ντι Μαρία από την Ρεάλ Μαδρίτης.

Δέκα μεταγραφές της τελευταίας στιγμής

Άσλεϊ Κόουλ

Μετά από πολλές συζητήσεις και παράπονα από την Άρσεναλ ο Άσλεϊ Κόουλ, μετακινήθηκε το 2006, την τελευταία ημέρα των καλοκαιρινών μεταγραφών, στην Τσέλσι. Οι οπαδοί της Άρσεναλ δεν τον συγχώρησαν ποτέ και του κούνησαν χαρτονομίσματα όταν τον Δεκέμβριο του ίδιου χρόνου επισκέφτηκαν το Στάμφορντ Μπριτζ, στην "πρώτη" του Κόουλ απέναντι στην παλιά του ομάδα.

Δέκα μεταγραφές της τελευταίας στιγμής

Γουέιν Ρούνεϊ

Στο μακρινό 2004 ο 18χρονος Γουέιν Ρούνεϊ είχε γίνει "το μήλον της έριδος" ανάμεσα στην Νιουκάστλ και την Γιουναϊτεντ. Η Έβερτον στην οποία ανήκε είχε απορρίψει πρόταση 20 εκατ. ευρώ της Νιουκάστλ. Τελικά ο Ρούνεϊ υπέγραψε στην Γιουνάιτεντ που έβγαλε από τα ταμία της 25.6 εκατ. λίρες για να τον αποκτήσει.

Δέκα μεταγραφές της τελευταίας στιγμής

Φερνάντο Τόρες

Στις 27 Ιανουαρίου 2011, η Λίβερπουλ είχε αρνηθεί πρόταση ύψους 27 εκατ. λιρών που έδινε η Τσέλσι για να πάρει τον Τόρες. Η μεταγραφή του ολοκληρώθηκε στο τέλος του ίδιου μήνα με το ποσό των 50 εκατ. λιρών(!) για πέντε χρόνια. Η μεταγραφή του παραμένει η έκτη πιο ακριβή στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

Δέκα μεταγραφές της τελευταίας στιγμής

Άντι Κάρολ - Λουίς Σουάρες

Τον Γενάρη του 2011 ο Σουάρες, για λίγες ώρες, αποτέλεσε την πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία της Λίβερπουλ. Ο Ουρουγουανός στοίχισε στους "ρεντς" 22.8 εκατ. λίρες και τέσσερις ώρες αργότερα ανακοινώθηκε η απόκτηση του Άντι Κάρολ με το ποσό των 35 εκατ. ευρώ. Δύο ακριβές μεταγραφές σε μία ημέρα.

Δέκα μεταγραφές της τελευταίας στιγμής
TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ