ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

BBC: Έτσι πήρε το Παγκόσμιο Κύπελλο το Κατάρ

BBC: Έτσι πήρε το Παγκόσμιο Κύπελλο το Κατάρ
© AFP/GETTY IMAGES

Το βράδυ της Δευτέρας (7/12) θα προβληθεί στο BBC μια εκπομπή η οποία θα προβάλει τον τρόπο με τον οποίο το Κατάρ κατάφερε να αναλάβει τη διοργάνωση του Παγκόσμιου Κυπέλλου το 2022.

Το σκάνδαλο σχετικά με την υπόθεση δωροδοκίας της FIFA από τη Ρωσία και το Κατάρ φαίνεται πως θα συνεχιστεί καθώς το βράδυ της Δευτέρας (7/12), σε μια ειδική εκπομπή στο BBC, θα παρουσιαστεί το ακριβές ποσό που έδωσε το Κατάρ ώστε να αναλάβει τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2022.

Ο πρώην πρόεδρος της αγγλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας και επικεφαλής της επιτροπής της Αγγλίας που έθεσε υποψηφιότητα για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018, Ντέιβιντ Τρίσμαν, θα αποκαλύψει τις λεπτομέρειες σχετικά με την προσφορά του Κατάρ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η προσφορά του Κατάρ ήταν περίπου έξι φορές μεγαλύτερη από αυτή της Αγγλίας για τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2018.

BBC: Έτσι πήρε το Παγκόσμιο Κύπελλο το Κατάρ
© AP

Όπως δηλώνει ο ίδιος ο Τρίσμαν: "Μου είπαν δυο έμπιστες πηγές μου πως η προσφορά του Κατάρ ανέρχεται στα 162.700.000 ευρώ". Οι έμπιστες πηγές στις οποίες αναφέρεται είναι στενά συνδεδεμένες με τις αγγλικές μυστικές υπηρεσίες. Στη συνέχεια προσέθεσε: "Πραγματικά πιστεύω πως όταν βλέπεις τέτοια ποσά είναι αδύνατον να μάθεις που πήγαν και αν ήταν νόμιμα ή όχι".

BBC: Έτσι πήρε το Παγκόσμιο Κύπελλο το Κατάρ
© AFP/GETTY IMAGES

Οι δηλώσεις του ρίχνουν λάδι στη φωτιά καθώς οι έρευνες συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό για την υπόθεση δωροδοκίας υψηλόβαθμων στελεχών της FIFA από τη Ρωσία και το Κατάρ, για να αναλάβουν το Παγκόσμιο Κύπελλο το 2018 και το 2022 αντίστοιχα.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ