ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αυτοί θα πάρουν το Μουντιάλ με την Αγγλία το 2022!

Αυτοί θα πάρουν το Μουντιάλ με την Αγγλία το 2022!

Η Αγγλία νίκησε 3-2 στο Βερολίνο τη Γερμανία και έκανε τους οπαδούς της να ονειρεύονται θριάμβους στο... Euro 2016. Με ποιούς όμως παίκτες φαντάζονταν πριν μερικά χρόνια πως θα κατακτήσουν το Μουντιάλ του 2022; Δείτε τις απαντήσεις!

Η ομάδα του Ρόι Χόντσον παρατάχτηκε στο Ολυμπιακο Στάδιου του Βερολίνου ως το αουτσάιντερ της διεθνούς φιλικής αναμέτρησης κόντρα στην παγκόσμια πρωταθλήτρια Γερμανία, όμως πάνω στο χορτάρι κατάφερε να φέρει τούμπα όχι μόνο το σκορ αλλά και όλα τα προγνωστικά, "τρελαίνοντας" τους πολυάριθμους οπαδούς της .

Οι παίκτες του Γιόακιμ Λεβ πήραν προβάδισμα δύο τερμάτων με τους Κρόος και Γκόμεθ (ο ίδιος παίκτης πέτυχε και άλλο γκολ που δεν μέτρησε λανθασμένα ως οφσάιντ) αλλά τα "τρία λιοντάρια" δικαίωσαν πλήρως το προσωνύμιό τους καθώς με ένα καταιγιστικό τελευταίο ημίωρο σκόραραν τρις και πήραν την τρίτη σερί νίκη τους απέναντι στα "πάντσερ" επί γερμανικού εδάφους .

Το ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι πως οι Χάρι Κέιν και Τζέιμι Βάρντι που υπέγραψαν τα δύο πρώτα γκολ της Αγγλίας (με εκπληκτικές ενέργειες) είναι φέτος οι δύο πρώτοι σκόρερ της Premier League (21 γκολ ο πρώτος και 19 γκολ ο δεύτερος), με το δίδυμο αυτό να αγωνίζεται μαζί πριν τρία χρόνια στην Λέστερ όταν οι "αλεπούδες" έπαιζαν στην Championship και ο Κέιν τους είχε παραχωρηθεί δανεικός από τα "σπιρούνια"!

Αυτοί θα πάρουν το Μουντιάλ με την Αγγλία το 2022!

Το πόσα πράγματα μπορεί να αλλάξουν μέσα σε τρία χρόνια μπορεί να το αντιληφθεί κανείς αν σταθεί στις εκτιμήσεις που είχε κάνει το 2013 η αγγλική ιστοσελίδα "90min.com", θέλοντας να "φτιάξει" το ρόστερ της εθνικής Αγγλίας που θα ήταν σε θέση να την οδηγήσει στην κατάκτηση του Μουντιάλ του 2022 στο Κατάρ.

Είναι χαρακτηριστικό πως οι 8 από τους 11 που ξεκίνησε ο Ρόι Χόντσον το βράδυ του Σαββάτου απέναντι στη Γερμανία δεν βρίσκονταν μέσα στις επιλογές τους, με τους κεντρικούς αμυντικούς του μέλλοντος να είναι οι Φιλ Τζόουνς και Άντρε Γουίσντομ ενώ για τη θέση του σέντερ φορ να επιλέγεται ο Τζόρντον Άιμπ.

Δείτε αναλυτικά τις προβλέψεις του 2013 για την μουντιαλική Αγγλία του 2022:

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ

✔ Τζακ Μπάτλαντ (29 ετών το 2022) ➔ Βασικός στο διεθνές φιλικό του Βερολίνου κόντρα στη Γερμανία (τραυματίστηκε στο ημίχρονο και παραχώρησε τη θέση του στον Φόρστερ), μέσα στις επιλογές του Ρόι Χόντσον για το Euro 2016.

Αυτοί θα πάρουν το Μουντιάλ με την Αγγλία το 2022!

Άλλες επιλογές για τη θέση του τερματοφύλακα

✔ Τζο Χαρτ (35) ➔ Από τις σταθερές επιλογές των ομοσπονδιακών τεχνικών στην Αγγλία τα τελευταία χρόνια, απόδειξη οι 58 συμμετοχές του με τη φανέλα των "λιονταριών" από το 2008 και μετά. "Ο Μπάτλαντ και ο Φόρστερ απέχουν πολύ από το να μου βάλουν δίλημμα για τη θέση του γκολκίπερ επειδή είμαστε ικανοποιημένοι με τον Τζο Χαρτ", τόνισε ο Χόντσον μετά το Γερμανία-Αγγλία, επιβεβαιώνοντας πως ο κίπερ της Μάντσεστερ Σίτι είναι η πρώτη επιλογή του για την τελική φάση του Euro στα γήπεδα της Γαλλίας.

✘ Τζόρνταν Πίκφορντ (28) ➔ Ο γκολκίπερ της Σάντερλαντ δεν έχει ακόμα κληθεί στην Ανδρών αλλά μέχρι στιγμής έχει εκπροσωπήσει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του παίζοντας για όλες τις εθνικές ομάδες της Αγγλίας, από την Κ16 μέχρι την Κ21

ΔΕΞΙΟΣ ΜΠΑΚ

✔ Τζον Στόουνς (28 ετών το 2022) Ο αμυντικός της Έβερτον καλύπτει τη θέση τόσο του δεξιού μπακ όσο και του κεντρικού αμυντικού και θεωρείται από τους καλύτερους αμυντικούς στο Νησί και από τους πλέον περιζήτητους στην ευρωπαϊκή αγορά. Ήταν στην αποστολή της Αγγλίας για το ματς με τη Γερμανία, θα βρεθεί στο Euro 2016.

Αυτοί θα πάρουν το Μουντιάλ με την Αγγλία το 2022!

Άλλες επιλογές για τη θέση του δεξιού μπακ

✔ Ναθάνιελ Κλάιν (31) ➔ Βασικός στο Γερμανία-Αγγλία, αγωνίστηκε σε όλο το ματς.

✘ Σαμ Μπάιραμ (29) ➔ Δεν είναι ακόμα διεθνής.

ΚΕΝΤΡΙΚΟΙ ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ

Φιλ Τζόουνς (30 ετών το 2022) ➔ Δεν είναι μέσα στις επιλογές του Ρόι Χόντσον για το Euro 2016. Σε πτωτική πορεία η καριέρα του την τελευταία διετία στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Αυτοί θα πάρουν το Μουντιάλ με την Αγγλία το 2022!

Άντρε Γουίσντομ (29 ετών το 2022) ➔ Έχει αρκετές συμμετοχές με τις μικρές εθνικές ομάδες της Αγγλίας, καμία όμως με την Ανδρών.

Αυτοί θα πάρουν το Μουντιάλ με την Αγγλία το 2022!

Άλλες επιλογές για τις θέσεις των κεντρικών αμυντικών:

✘ Μάικλ Κιν (29) ➔ Περιμένει ακόμα την πρώτη του κλήση στην Εθνική Ανδρών της Αγγλίας

✔ Έρικ Ντάιερ (28) ➔ Βασικός στο διεθνές φιλικό της Γερμανίας με την Αγγλία, εξαργυρώνει τις εξαιρετικές εμφανίσεις του με την Τότεναμ. Δεν χρησιμοποιείται στην άμυνα αλλά στη μεσαία γραμμή. Έκανε το ντεμπούτο του με τα "τρία λιοντάρια" τον περασμένο Νοέμβριο απέναντι στην Ισπανία.

✘ Ναθάνιελ Σαλομπά (27) ➔ Δεν έχει ακόμα κληθεί στην Εθνική Ανδρών της Αγγλίας.

ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΜΠΑΚ

✔ Λουκ Σο (27 ετών το 2022) ➔ Λόγω ενός σοβαρού προβλήματος τραυματισμού έχει τεθεί νοκ-άουτ τη φετινή σεζόν για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και πολύ δύσκολα θα προλάβει το Euro 2016. Μέχρι πρότινος έθετε σοβαρή υποψηφιότητα για τη θέση του αριστερού μπακ στην εθνική ομάδα.

Αυτοί θα πάρουν το Μουντιάλ με την Αγγλία το 2022!

Άλλες επιλογές για τη θέση του αριστερού μπακ:

✘ Μαξ Κλαρκ (26) ➔ Μέχρι στιγμής έχει αγωνιστεί μόνο στην Εθνική Αγγλίας Κ16 και Κ17.

ΚΕΝΤΡΙΚΟΙ ΜΕΣΟΙ

✔ Τζακ Γουίλσιρ (30 ετών το 2022) ➔ Είναι 10ος νεότερος ποδοσφαιριστής που έχει κάνει κάνει ντεμπούτο στην Εθνική Αγγλίας (σε ηλικία 18 ετών και 222 ημερών), μετράει ήδη 28 συμμετοχές με τα "τρία λιοντάρια" από το 2010 και μετά, αυτή την περίοδο είναι εκτός λόγω προβλημάτων τραυματισμού που τον ταλαιπωρούν από το ξεκίνημα της σεζόν.

Αυτοί θα πάρουν το Μουντιάλ με την Αγγλία το 2022!

✘ Ρούμπεν Λόφτους -Τσικ (26 ετών το 2022) ➔ Ξεκίνησε δυναμικά στην Τσέλσι αλλά δεν έχει καταφέρει να πάρει πολλά παιχνίδια στα πόδια του ενώ στην Εθνική Αγγλίας δεν έχει κάνει ακόμα ντεμπούτο.

Αυτοί θα πάρουν το Μουντιάλ με την Αγγλία το 2022!

✔ Ρος Μπάρκλεϊ (28 ετών το 2022) ➔ Θεωρητικά είναι το back up του Τζακ Γουίλσιρ στην μεσαία γραμμή της Αγγλίας, με τον άσο της Έβερτον να έχει ήδη στην πλάτη του την παρουσία του σε ένα Μουντιάλ και να μετράει ήδη 20 συμμετοχές φορώντας τη φανέλα με το εθνόσημο.

Αυτοί θα πάρουν το Μουντιάλ με την Αγγλία το 2022!

Άλλες επιλογές για τη θέση των κεντρικών μέσων:

✘ Νικ Πάουελ (27), Κέισι Πάλμερ (25), Τζέιμς Γουόρντ-Πρόουζ (28), Τομ Κάρολ (30), Νταν Κρόλι (25) ➔ Ουδείς από την συγκεκριμένη πεντάδα ποδοσφαιριστών δεν έχει κάνει το "ξεπέταγμα" ώστε να θεωρείται πλέον εν δυνάμει παίκτης της εθνικής Αγγλίας για να την στελεχώσει στο Μουντιάλ του 2022.

ΔΕΞΙΟΣ ΕΞΤΡΕΜ

✔ Άλεξ Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν (29 ετών το 2022) ➔ Δεν ήταν στην αποστολή της Αγγλίας για το ματς με τη Γερμανία, ωστόσο έχει όλα τα φόντα να πρωταγωνιστήσει στο μέλλον αν αναλογιστεί κανείς ότι μετράει ήδη 149 συμμετοχές με τη φανέλα της Άρσεναλ και 24 με τα "τρία λοντάρια".

Αυτοί θα πάρουν το Μουντιάλ με την Αγγλία το 2022!

Άλλες επιλογές για τη θέση του δεξιού εξτρέμ:

✔ Άντρος Τάουνσεντ (31) ➔ Μετράει 10 παρουσίες με την Εθνική Αγγλίας από το 2013 και μετά (σε προκριματικά Μουντιάλ και Euro), ενώ σε αυτά τα ματς έχει βρει 3 φορές το δρόμο προς τα δίχτυα.

✔ Ραχίμ Στέρλινγκ (27) ➔ Αλματώδης η εξέλιξή του τα τελευταία χρόνια, για αυτό άλλωστε η Μάντσεστερ Σίτι έδωσε έναν πακτωλό χρημάτων για να τον αποκτήσει από τη Λίβερπουλ το περασμένο καλοκαίρι. Τραυματίας αυτό το διάστημα, αναμένεται να έχει σημαντικό ρόλο και τα επόμενα χρόνια στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του.

ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΕΞΤΡΕΜ

✘ Ουιλφρίντ Ζαά (29 ετών το 2022) ➔ Πραγματοποίησε το ντεμπούτου στα "τρία λιοντάρια" στις 14 Νοεμβρίου 2012, μπαίνοντας στη θέση του Ραχίμ Στέρλινγκ στο 83ο λεπτό στο φιλικό ματς με την Σουηδία, όμως έκτοτε έχει αγωνιστεί μόνο μία φορά ακόμα για την εθνική ομάδα της χώρας του.

Αυτοί θα πάρουν το Μουντιάλ με την Αγγλία το 2022!

Άλλες επιλογές για τη θέση του αριστερού εξτρέμ:

✘ Αντνάν Γιανουζάι (27) ➔ Διάλεξε να αγωνίζεται με στην εθνική ομάδα του Βελγίου έχοντας το δικαίωμα της επιλογής.

✘ Τομ Ινς (30) ➔ Έχει παρουσίες στην εθνική Αγγλίας Κ17, Κ19 και Κ21, όμως δεν έχει ακόμα κληθεί στην εθνική Ανδρών της χώρας

ΣΕΝΤΕΡ-ΦΟΡ

✘ Τζόρντον Άιμπ (26 ετών το 2022) Αρκετά εξελίξιμος και από τις "χρυσές" εφεδρείες της Λίβερπουλ, παρόλα αυτά απέχει πολύ ακόμα από το να βρεθεί στην εθνική Αγγλίας για να καλύψει κάποια από τις θέσεις των επιθετικών.

Αυτοί θα πάρουν το Μουντιάλ με την Αγγλία το 2022!
PHOTOGRAPH: PETER POWELL/EPA

Άλλες επιλογές για τη θέση του σέντερ φορ:

✘ Τσούμπα Άκπομ (26) Προϊόν της ακαδημίας της Άρσεναλ, τα τελευταία χρόνια έχει αγωνιστεί κατά σειρά δανεικός σε Μπρέντφορντ, Κόβεντρι, Νότιγχαμ Φόρεστ και Χαλ. Αρκετές συμμετοχές στις μικρές εθνικές ομάδες της χώρας, όχι όμως και στην Ανδρών.

✘ Σαΐντο Μπεραΐνο (28): Η Τότεναμ τον "πολιορκεί" τις τελευταίες μεταγραφικές περιόδους, όμως η Γουέστ Μπρομ δεν τον αφήνει να φύγει αξιώνοντας υπέρογκα ποσά. Δεν έχει καταφέρει ακόμα να κερδίσει την πρώτη του κλήση στην εθνική Ανδρών της Αγγλίας.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ