ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αυτοί είναι οι πιθανοί νέοι σταθμοί του Κλοπ

Αυτοί είναι οι πιθανοί νέοι σταθμοί του Κλοπ

Ο Γιούργκεν Κλοπ άνοιξε την πόρτα της εξόδου στη Ντόρτμουντ και πλέον η... μισή Ευρώπη γλυκοκοιτάζει τον αναμορφωτή των Βεστφαλών. Ποιά ομάδα είναι όμως το φαβορί και ποιες τα αουτσάιντερ;

Το "7" φαίνεται πως είναι σημαδιακό νούμερο για τον Γιούργκεν Κλοπ. Τόσα χρόνια κάθησε στον πάγκο της Μάιντς στην πρώτη του προπονητική του εμπειρία στη Bundesliga (ήταν άλλωστε η μοναδική ομάδα στην οποία αγωνίστηκε ως ποδοσφαιριστής, από το 1989 μέχρι το 2001) και άλλα τόσα ακριβώς θα καθήσει στον πάγκο της Ντόρτμουντ.

Με τους Βεστφαλούς είχε συμβόλαιο μέχρι το 2018 όμως αυτό δεν θα ισχύσει τελικά, με τον 47χρονο τεχνικό να συμφωνεί με τους διοικούντες τον σύλλογο για την λύση της συνεργασίας αυτό το καλοκαίρι μετά από δική του επιλογή και να ανακοινώνει επίσημα το αντίο του στους Βεστφαλούς στο φινάλε της σεζόν.

Το εντυπωσιακό είναι πως μέσα σε ελάχιστες ώρες η Ντόρτμουντ έπαψε να βρίσκεται στο προσκήνιο, με το ενδιαφέρον όλων των ΜΜΕ να στρέφεται στην "επομένη ημέρα", δηλαδή στον επόμενο σταθμό στην καριέρα του.

Αυτοί είναι οι πιθανοί νέοι σταθμοί του Κλοπ

Ο ίδιος άλλωστε φρόντισε να "ανάψει φωτιές" στους υποψήφιους μνηστήρες δηλώνοντας πως δεν πρόκειται να κάτσει να ξεκουραστεί για έναν χρόνο (όπως για παράδειγμα έκανε ο Πεπ Γουαρδιόλα το 2012 όταν έφυγε από τη Μπαρτσελόνα για να αναλάβει το 2013 τη Μπάγερν Μονάχου) αλλά πώς τον ενδιαφέρει να αναζητήσει νέα πρόκληση στην καριέρα του.

Ποιοιές είναι όμως οι ομάδες που φέρονται αυτή τη στιγμή να ενδιαφέρονται για τον 47χρονο τεχνικό; Η λογική λέει Premier League καθώς είναι το πρωτάθλημα που φέρεται να ελκύει περισσότερο τον ίδιο αν κρίνουμε από παλαιότερες δηλώσεις του όμως σε περίπτωση που έχουμε "μπάσιμο" από ομάδα με τεράστιο πρεστίζ εκτός Αγγλίας (π.χ Ρεάλ Μαδρίτης) όλα είναι πιθανά.

Αυτοί είναι οι πιθανοί νέοι σταθμοί του Κλοπ

Πάμε να εξετάσουμε τις βασικές "επιλογές "του Γιούργκεν Κλοπ ενόψει της νέας σεζόν:

Μάντσεστερ Σίτι

Το... γκράντε φαβορί αυτή τη στιγμή για να έρθει σε συμφωνία με τον Γιούργκεν Κλοπ, όχι μόνο επειδή έχει μία πανίσχυρη οικονομικά διοίκηση που δεν φείδεται χρημάτων, όχι μόνο επειδή έχει πολύ υψηλούς στόχους αλλά και επειδή ψάχνει για... προπονητή. Ο Μανουέλ Πελεγκρίνι κατέκτησε το πρωτάθλημα με τη Σίτι (πρώτο του στην Ευρώπη) στην παρθενική του σεζόν στο "Etihad" όμως φέτος δείχνει να έχει χάσει τον έλεγχο, με τους "πολίτες" να τελειώνουν τη σεζόν χωρίς κανέναν τίτλο και να απειλούνται να μείνουν ακόμα και εκτός 4άδας στην Premier League (άρα και εκτός των χρυσοφόρων ομίλων του Champions League).

Αυτοί είναι οι πιθανοί νέοι σταθμοί του Κλοπ

Από τη στιγμή που ο Γουαρδιόλα δεν το... κουνάει από τη Μπάγερν και ο Σιμεόνε ανανέωσε με την Ατλέτικο, ο "ελεύθερος και ωραίος" Κλοπ φαντάζει ως η τέλεια λύση για να αναλάβει το restart στους "μπλε" του Μάντσεστερ. Ξέρει να κερδίζει τίτλους όπως το απέδειξε στη Ντόρτμουντ, διαθέτει ισχυρή προσωπικότητα ενώ του αρέσει να δουλεύει με νέους παίκτες κάτι που έχει ανάγκη η Σίτι η οποία έχει πάψει να βγάζει παίκτες από τα φυτώριά της.

Ρεάλ Μαδρίτης

Ο Κάρλο Αντσελότι έκανε ευτυχισμένους τους οπαδούς της Ρεάλ Μαδρίτης την περασμένη σεζόν με την κατάκτηση του 10ου Champions League στην ιστορία του συλλόγου (η περίφημη Decima ήταν το απωθημένο όλων των "μερένγκες" από το 2002 και μετά) όμως επειδή στη Ρεάλ... ξεχνούν γρήγορα δεν αποκλείται να υπάρξει διαζύγιο με τον Ιταλό τεχνικό σε περίπτωση που η "βασίλισσα" δεν πάρει τον τίτλο είτε στη La Liga είτε στο Champions League. Σε περίπτωση διαζυγίου ο Κλοπ είναι σίγουρα πολύ ψηλά στη λίστα των υποψηφίων από τη στιγμή που έχει αποδείξει στο πρόσφατο παρελθόν πως μόνο φόβο δεν έχει απέναντι στους Μαδριλένους.

Αυτοί είναι οι πιθανοί νέοι σταθμοί του Κλοπ

Η σεζόν 2012-13 είναι ενδεικτική: η Ντόρτμουντ μάζεψε 4 βαθμούς στα δύο ματς ομίλων με τη Ρεάλ και πήρε εκείνη την πρώτη θέση στον όμιλο ενώ στα ημιτελικά έδωσε ακόμα πιο "σκληρό" μάθημα στην ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο παίρνοντας εκείνη το εισιτήριο για τον τελικό του "Γουέμπλεϊ" κόντρα στη Μπάγερν (θριάμβευσε με 4-1 στο πρώτο ματς στη Βεστφαλία). Υπάρχει πάντως ένα "αγκάθι" και αυτό έχει να κάνει με το γεγονός ότι ο Κλοπ δεν ξέρει άλλη ξένη γλώσσα πλην των αγγλικών. "Νομίζω ότι η Αγγλία είναι η μόνη χώρα που θα μπορούσα να δουλέψω μετά τη Γερμανία επειδή είναι η μόνη χώρα που ξέρω λίγο τη γλώσσα και χρειάζομαι τη γλώσσα για τη δουλειά μου", είχε δηλώσει σε συνέντευξή του τον περασμένο Νοέμβριο...

Άρσεναλ

Για μεγάλο χρονικό διάστημα ο Γιούργκεν Κλοπ ήταν ο"εκλεκτός" των οπαδών της Άρσεναλ για να διαδεχτεί τον Αρσέν Βενγκέρ στο τιμόνι, όμως αυτή τη στιγμή οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος του για να προσγειωθεί στο Λονδίνο. Ο Αλσατός τεχνικός υπέγραψε πρόσφατα νέο συμβόλαιο μέχρι το 2017 όμως το σημαντικότερο είναι πως έχει ξανακερδίσει την σχέση εμπιστοσύνης που είχε παλαιότερα με το κοινό του.

Αυτοί είναι οι πιθανοί νέοι σταθμοί του Κλοπ

Οι "κανονιέρηδες" έσπασαν πέρυσι την κατάρα που τους ήθελε χωρίς τίτλο από το 2005 και μετά (πήραν το FA Cup) ενώ είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα μέσα μέσα στο 2015 και η μοναδική που μοιάζει ικανή στην παρούσα φάση να "πάρει τη μπουκιά μέσα από το στόμα" της Τσέλσι (πρωτάθλημα). Ο Κλοπ δεν έχει άσχημο ρεκόρ κόντρα στην Άρσεναλ ως προπονητής της Ντόρτμουντ όμως ο Βενγκέρ είναι αυτός πλέον που έχει το "πάνω χέρι" για να παραμείνει στον πάγκο των πρωτευουσιάνων τη νέα σεζόν.

Λίβερπουλ

Ο Μπρένταν Ρότζερς άγγιξε πέρυσι την υπέρβαση με τη Λίβερπουλ και μπορεί να έχει στο βάθος του μυαλού του πως το πρώτο πρωτάθλημα μετά από 24 χρόνια χάθηκε ελέω του ιστορικού γλιστρήματος του Τζέραρντ στο ματς με την Τσέλσι, ωστόσο φέτος αντιμετωπίζει αρκετές δυσκολίες. Η φυγή του Λουίς Σουάρες αποδυνάμωσε τους "κόκκινους", ο Μπαλοτέλι δεν τον έχει δικαιώσει ούτε στο ελάχιστο, τα 20.000.000 ευρώ που δόθηκαν για τον Μάρκοβιτς δεν ήταν και το καλύτερο deal ενώ ο μόνος ρεαλιστικός στόχος που έχει απομείνει είναι η κατάκτηση του FA Cup (βρίσκεται στα ημιτελικά).

Αυτοί είναι οι πιθανοί νέοι σταθμοί του Κλοπ

Σε περίπτωση που υπάρχει αποτυχία και σε αυτό το... μέτωπο δεν αποκλείεται να αναζωπυρωθούν τα σενάρια περί Κλοπ στο μεγάλο λιμάνι της Αγγλίας. Άλλωστε ένας προπονητής με το ταμπεραμέντο του Γερμανού αλλά και με τη διάθεση να "χτίζει" ομάδες από την αρχή δεν μπορεί παρά να ενδιαφέρει τη Λίβερπουλ...

Όσο για το τι πιθανότητες έχει η κάθε ομάδα για να φέρει στον πάγκο της τον δις πρωταθλητή με τη Ντόρτμουντ, η εταιρία στοιχημάτων Paddy Power έδωσε ήδη στη δημοσιότητα τις αποδόσεις για την κάθε ομάδα: Αυτές είναι:

Μάντσεστερ Σίτι - 15/8

Ρεάλ Μαδρίτης 11/2

Άρσεναλ 6/1

Λίβερπουλ 6/1

Μπαρτσελόνα 7/1

Τσέλσι 10/1

Μπάγερν Μονάχου 10/1

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 12/1

Έβερτον 17/1

Σαουθάμπτον 33/1

Ατλέτικο Μαδρίτης 33/1

Νιούκαστλ 45/1

Γουέστ Χαμ 45/1

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ