ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αυτοί είναι οι 10 σπεσιαλίστες στα πέναλτι

Αυτοί είναι οι 10 σπεσιαλίστες στα πέναλτι

Ο Μπρένταν Ρότζερς έκανε αλλαγή τον Μπαλοτέλι και έχασε την ευκαιρία για ένα "σίγουρο" γκολ στα πέναλτι κόντρα στη Μπεσίκτας. Δείτε τους 10 σπεσιαλίστες από την άσπρη βούλα στα ευρωπαϊκά γήπεδα με την κορυφή να ανήκει στον Super Mario!

Στερνή μου γνώση να σ'είχα πρώτα. Ο Μπρένταν Ρότζερς επέλεξε να αντικαταστήσει στο 82ο λεπτό του αγώνα ρεβάνς με τη Μπεσίκτας τον Μάριο Μπαλοτέλι (πέρασε ο Λαλάνα στη θέση του) και όταν τον... χρειάστηκε στη διαδικασία των πέναλτι δεν μπορούσε να έχει τη βοήθειά του.

Ο Ιταλός επιθετικός δεν είχε δικαίωμα να εκτελέσει πέναλτι από τη στιγμή που δεν είχε ολοκληρώσει το ματς, ο Ντέγιαν Λόβρεν ανέλαβε λοιπόν την ευθύνη μετά από 9 εύστοχα χτυπήματα που είχαν προηγηθεί και από τις δύο ομάδες και η μπάλα έφυγε ψηλά, με τους "κόκκινους" να γνωρίζουν έτσι τον αποκλεισμό στο γήπεδο που 10 χρόνια πριν είχαν πανηγυρίσει το 5ο Champions League της ιστορίας τους.

Σύμφωνα πάντως με το νόμο των πιθανοτήτων, αν ο "Super Mario" καλούταν να εκτελέσει πέναλτι στο φινάλε πιθανότατα θα είχε σκοράρει για την ομάδα του, με την μαδριλένικη "As" να το προσυπογράφει παρουσιάζοντας μία λίστα με τους 10 πιο εύστοχους εν ενεργεία παίκτες από την άσπρη βούλα.

Αυτοί είναι οι 10 σπεσιαλίστες στα πέναλτι

Η ιστοσελίδα συμπεριέλαβε στη μελέτη της όλους τους παίκτες που έχουν χτυπήσει τουλάχιστον 30 πέναλτι στην καριέρα τους, σε συλλογικό και εθνικό επίπεδο, με τον Μάριο Μπαλοτέλι να είναι ο πιο εύστοχος από όλους και τον Λιονέλ Μέσι να λάμπει διά της απουσίας του .

Δείτε τους 10 πιο αποτελεσματικούς παίκτες στα πέναλτι όσον αφορά στα πέντε κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα:

1. Μάριο Μπαλοτέλι (Λίβερπουλ) - 93% (28 στα 30)

2. Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς (Παρί Σεν Ζερμέν) - 87% (54 στα 62)

3. Αρτούρο Βιδάλ (Γιουβέντους) - 87% (27 στα 31)

4. Τζουζέπε Ρόσι (Φιορεντίνα) - 87% (34 στα 39)

5. Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ Μαδρίτης) - 87% (78 στα 90)

6. Ρομπέρτο Σολδάδο (Τότεναμ) - 87% (26 στα 30)

7. Φρανκ Λάμπαρντ (Μάντσεστερ Σίτι) - 83% (64 στα 77)

8. Στίβεν Τζέραρντ (Λίβερπουλ) - 82% (49 στα 60)

9. Όσκαρ Καρδόσο (Τραμπζονσπόρ) - 82% (41 στα 50)

10. Φραντσέσκο Τότι (Ρόμα) - 81% (78 στα 96)

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ