ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Άρνηση από Μπεσίκτας να συνεχίσει στον ημιτελικό Κυπέλλου

Besiktas, center, and Fenerbahce players leave the pitch after Besiktas coach Senol Gunes was injured by an object during the Turkish Cup semi-final second leg match between Besiktas and Fenerbahce in Istanbul, Thursday, April 19, 2018. The Turkish Cup semifinal between Fenerbahce and Besiktas was abandoned on Thursday after visiting coach Senol Gunes was injured by an object thrown from the stands. (AP Photo)
Φενέρ, Μπεσίκτας (AP Photo) AP

Με ανακοίνωσή της η Μπεσίκτας γνωστοποίησε ότι δεν προτίθεται να παρουσιαστεί στο "Σουκρού Σαράτσογλου" για τη συνέχεια του ημιτελικού Κυπέλλου με αντίπαλο τη Φενέρμπαχτσε.

Προ ημερών είχε ανακοινωθεί πως ο ημιτελικός του Κυπέλλου Τουρκίας ανάμεσα σε Φενέρμπαχτσε και Μπεσίκτας, που διεκόπη λόγω τραυματισμού του Σενιόλ Γκιουνές, θα συνεχιστεί στις 3 Μαΐου από το 57', δίχως την παρουσία οπαδών, στο "Σουκρού Σαράτσογλου".

Η απόφαση της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Τουρκίας δεν βρήκε σύμφωνη τη διοίκηση της Μπεσίκτας, η οποία εξέδωσε ανακοίνωση, αναφέροντας πως δεν σκοπεύει να συμμετάσχει σε έναν ημιτελικό-σκάνδαλο.

Αναλυτικότερα: "Παρόλο που εκατομμύρια ανθρώπων είδαν ότι η Μπεσίκτας ήταν το μόνο θύμα σε αυτόν τον ημιτελικό, η ομοσπονδία αποφάσισε τη συνέχιση του αγώνα. Ως σύλλογος που τηρούμε το fair-play συνεχώς, αποφασίσαμε να μην συμμετάσχουμε στο παιχνίδι που ορίστηκε για τις 3 Μαΐου. Πιστεύουμε ότι αυτή θα είναι η πιο αξιοπρεπής στάση που θα κάνει τη φωνή των μεγάλων υποστηρικτών της Μπεσίκτας να ακουστεί δυνατά. Για 115 χρόνια κερδίζαμε ή χάναμε μέσα στο γήπεδο. Αρνούμαστε όμως να χάσουμε ένα ματς με πολιτικό παρασκήνιο. Αναμένουμε από τους οπαδούς μας να μην επιτρέψουν να συνεχιστεί η ένταση και να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για ένα τρίτο σερί πρωτάθλημα".

Αν τηρήσει τα... γραπτά της και δεν παρουσιαστεί στον αγωνιστικό χώρο του "Σουκρού Σαράτσογλου", η Μπεσίκτας θα χάσει το ματς με 3-0 στα χαρτιά και δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής την επόμενη σεζόν στη διοργάνωση του Κυπέλλου.

(AP Photo)

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ