ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αρνείται να πάει Β. Κορέα η Μαλαισία υπό το φόβο "να μη γυρίσει"

Malaysian team players celebrate their third goal against Thailand during their final second leg soccer match of the AFF Suzuki Cup 2014 at Bukit Jalil National Stadium in Kuala Lumpur, Malaysia, Saturday, Dec. 20, 2014. (AP Photo/Lai Seng Sin)
Malaysian team players celebrate their third goal against Thailand during their final second leg soccer match of the AFF Suzuki Cup 2014 at Bukit Jalil National Stadium in Kuala Lumpur, Malaysia, Saturday, Dec. 20, 2014. (AP Photo/Lai Seng Sin) AP

H FIFA μετέθεσε ξανά την αναμέτρηση των εθνικών Βορείου Κορέας και Μαλαισίας με τη δεύτερη να ζητά τη διεξαγωγή σε ουδέτερη έδρα υπό το φόβο της διπλωματικής έντασης ανάμεσα στις δύο χώρες.

Η εθνική Βορείου Κορέας ήταν προγραμματισμένο να υποδεχθεί την αντίστοιχη της Μαλαισίας στις 28 Μαρτίου. Έπειτα από τη δολοφονία του ετεροθαλούς αδερφού του Κιμ Γιονγκ Ουν στην Κουάλα Λουμπούρ και τις επιφυλάξεις της δεύτερης όσον αφορά στην ασφαλή διεξαγωγή του ματς (1η αγωνιστική του δευτέρου ομίλου για τον τρίτο γύρο των προκριματικών του Asian Cup 2019), η ασιατική ποδοσφαιρική ομοσπονδία σε συνεννόηση με τη FIFA μετέθεσε την αναμέτρηση για τις 8 Ιουνίου.

Αλλά, αποφασίστηκε και νέα μετάθεση. Αυτή τη φορά για την πέμπτη ημέρα του Οκτώβρη. Μάλιστα, η Μαλαισία ζητά το ματς να γίνει σε ουδέτερη έδρα κι όχι στην Πιόνγκγιάνγκ.

"Δεν θέλουμε να πάμε και να μην γυρίσουμε. Σύμφωνα με την έκθεση που έχουμε στα χέρια μας, εάν πηγαίναμε στην Πιόνγκγιάνγκ θα έπρεπε να είχαμε δική μας τροφή, υπό τον κίνδυνο του σαμποτάζ", αναφέρεται - μεταξύ άλλων - στη δημοσίευση του προέδρου της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Μαλαισίας, Τούνκου Ισμαΐλ Ιμπραχίμ, στο Facebook.

Οι διπλωματικές σχέσεις των δύο χωρών βρίσκονται σε χείριστο επίπεδο έπειτα από τη δολοφονία του ετεροθαλούς αδερφού του Κιμ Γιονγκ Ουν (Κιμ Γιονγκ Ναμ) στην Κουάλα Λουμπούρ (πρωτεύουσα της Μαλαισίας). Η FIFA και ο πρόεδρός της, Τζάνι Ινφαντίνο, δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους.

Οι διαδοχικές μεταθέσεις δεν φέρνουν αποτέλεσμα, ενώ δεν έχει αποφασισθεί ακόμη εάν θα γίνει δεκτό το αίτημα της Μαλαισίας για αλλαγή της έδρας.

Photo credits: AP Photo/Lai Seng Sin

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ