ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αποχωρεί από τη Σεντ Ετιέν ο Γκαλτιέ

Saint Etienne manager Christophe Galtier attend a training session at Old Trafford, Manchester, England, Wednesday Feb. 15, 2017. Manchester United will play a Europa League round of 32 soccer match against Saint-Etienne on Thursday. (Martin Rickett/PA via AP)
Saint Etienne manager Christophe Galtier attend a training session at Old Trafford, Manchester, England, Wednesday Feb. 15, 2017. Manchester United will play a Europa League round of 32 soccer match against Saint-Etienne on Thursday. (Martin Rickett/PA via AP) AP

Η Σεντ Ετιέν αναζητά διάδοχο του Κριστόφ Γκαλτιέ, ο οποίος ενημέρωσε ότι αποχωρεί από τους "στεφανουά" μετά από 7,5 χρόνια.

Ο δεύτερος μακροβιότερος προπονητής των πέντε μεγάλων πρωταθλημάτων του κόσμου, Κριστόφ Γκαλτιέ, αποχωρεί από τον πάγκο της Σεντ Ετιέν μετά από περίπου 7,5 χρόνια.

Ο 50χρονος Γάλλος, ο οποίος έχει περάσει από την Ελλάδα και τον Άρη το 2001-2002, αρχικά στο επιτελείο του Μπερντ Κράους και στη συνέχεια ως βοηθός του Ρισάρ Ταρντί, ανέλαβε την τεχνική ηγεσία των "στεφανουά" στα μέσα Δεκεμβρίου του 2009, διαδεχόμενος τον Αλέν Περέν.

Αν και τα πρώτα χρόνια κατάφερε να σταθεροποιήσει τη Σεντ Ετιέν στις θέσεις της Ευρώπης και παρότι είχε όλες τις προδιαγραφές και το ταλέντο, δεν κατάφερε ποτέ το βήμα παραπάνω που όλοι περίμεναν, να φτάσει μέχρι το Champions League, έστω κι αν πανηγύρισε το Coupe de la Ligue του 2012-2013.

Τα τελευταία χρόνια επήλθε τελμάτωση, οι ταλαντούχοι νεαροί παίκτες όπως ο Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ, ο Κουρτ Ζουμά, ο Αλέν Σεν Μαξεμέν, ο Φαουζί Γκουλάμ, ο Ζοσουά Γκιλαβογκί, ο Ντιμιτρί Παγέτ, ο Μπλεζ Ματουιντί, ο Κέβιν Μιραλάς, ο Μπαφετιμπί Γκομίς και άλλοι πωλήθηκαν για την οικονομική επιβίωση του συλλόγου και με τη γιγάντωση της Παρί Σεν Ζερμέν και της Μονακό, δεν υπήρχε πλέον χώρο στην κορυφή για τον σύλλογο.

Με τις φήμες περί αποχώρησης να πληθαίνουν τη φετινή σεζόν, ο ίδιος ο Γκαλτιέ ενημέρωσε τη διοίκηση ότι πρέπει να αναζητήσουν τον διάδοχό του και τις επόμενες ημέρες θα αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις για την αποζημίωση του Γάλλου προπονητή, ο οποίος βρίσκεται πίσω μόνο από τον Αρσέν Βενγκέρ στα πέντε μεγάλα πρωταθλήματα.

Photo credits: Martin Rickett/PA via AP

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ