ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αποσύρεται ο Τσάβι και γίνεται προπονητής στο Κατάρ

FC Barcelona Xavi Hernandez attends a conference for his farewell event at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Wednesday, June 3, 2015. FC Barcelona midfielder Xavi Hernandez says he will leave the Catalan club after 17 trophy-laden seasons in which he set club records for appearances and titles won. The 35-year-old Xavi says he will cut his contract short by one year and leave after this season to go play for Qatari club Al-Sadd on a two-year contract. (AP Photo/Manu Fernandez)
FC Barcelona Xavi Hernandez attends a conference for his farewell event at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Wednesday, June 3, 2015. FC Barcelona midfielder Xavi Hernandez says he will leave the Catalan club after 17 trophy-laden seasons in which he set club records for appearances and titles won. The 35-year-old Xavi says he will cut his contract short by one year and leave after this season to go play for Qatari club Al-Sadd on a two-year contract. (AP Photo/Manu Fernandez) AP PHOTO/MANU FERNANDEZ

Προπονητής ονειρεύεται να γίνει ο Τσάβι μετά το τέλος της καριέρας του ως ποδοσφαιριστής. Ποια είναι τα μελλοντικά σχέδιά του και πώς εμπλέκεται σ' αυτά η Μπαρτσελόνα.

Για τον Τσάβι Ερνάντεθ το 2018 θα είναι η χρόνια που θα ολοκληρώσει την καριέρα του. Κάτι άλλωστε, που έχει ήδη γνωστοποιήσει, καθώς στα 38 του θεωρεί πως είναι η κατάλληλη στιγμή για κάτι τέτοιο.

Ο αρχηγός της Αλ Σαντ του Κατάρ ίσως παρατείνει ως το τέλος του έτους την πορεία του στους αγωνιστικούς χώρους, ανάλογα και με την εξέλιξη του ασιατικού Champions League, με την ομάδα του να είναι ένα βήμα πριν την πρόκριση της στους "16" του θεσμού.

Το δεδομένο, πάντως, είναι πως η συνέχεια θα τον βρει και πάλι στα γήπεδα, με την ιδιότητα του προπονητή αυτή τη φορά. Τα πρώτα του βήματα, όπως αναφέρει η " AS", αναμένεται να τα κάνει στην τωρινή του ομάδα. Άλλωστε, οι σχέσεις του με την ομοσπονδία του Κατάρ είναι εξαιρετικές, έχοντας αναλάβει την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου της χώρας με ορίζοντα το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 που θα διεξαχθεί εκεί.

Στο πίσω μέρος του μυαλού του, όμως, βρίσκεται η Μπαρτσελόνα. Ο πραγματικός του στόχος είναι κάποια μέρα να αναλάβει τον πάγκο της αγαπημένης του ομάδας. Όλα αυτά βέβαια προϋποθέτουν χρόνο, με την λογική να αναφέρει πως κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί πριν το 2022.

Άλλωστε, το συμβόλαιο του Ερνέστο Βαλβέρδε ολοκληρώνεται το 2021. Παράλληλα, εκείνη τη χρονιά διεξάγονται εκλογές για την προεδρία στον καταλανικό σύλλογο, οπότε προβλέψεις για την κατάσταση των "μπλαουγκράνα" εκείνη την περίοδο είναι δύσκολο να γίνουν.

Photo Credits: AP Photo/Manu Fernandez

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Τσάβι στο Sport24.gr: "Βαλβέρδε, ο καλύτερος για την Μπαρτσελόνα"
Ο Τσάβι διδάσκει ποδόσφαιρο και ανατρέπει προπονητικά δεδομένα σε συνέντευξή του
TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ