ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Απόπειρα δολοφονίας στον Ζντράβκο Μάμιτς

Dinamo Zagreb's executive president Zdravko Mamic addresses the media during a news conference in Moravske Toplice, Slovenia, Thursday, July 2, 2015.  Croatian police on Thursday raided the homes and offices of the Dinamo Zagreb bosses who are suspected of tax evasion and bribery. Mamic and his brother, coach Zoran Mamic, have been under investigation by the Croatian bureau for combating corruption and organized crime. (AP Photo/Igor Kralj)
Ζντράβκο Μάμιτς (AP Photo/Igor Kralj) AP

Δύο μασκοφόροι επιχείρησαν να δολοφονήσουν τον Ζντράβκο Μάμιτς στη Βοσνία/Ερζεγοβίνη, ενώ βρισκόταν στο μνημόσυνο του πατέρα του. Τραυματίστηκε πάνω από το γόνατο, δεν κινδυνεύει η ζωή του.

Ενέδρα θανάτου έστησαν στον Ζντράβκο Μάμιτς δύο κουκουλοφόροι στο χωριό Zidine της Βοσνίας/Ερζεγοβίνης. Ο πρώην εκτελεστικός διευθυντής και νυν σύμβουλος της Ντινάμο Ζάγκρεμπ πυροβολήθηκε ενώ γινόταν το μνημόσυνο του πατέρα του.

Ο 58χρονος Κροάτης τραυματίστηκε λίγο πάνω από το γόνατο, αλλά η ζωή του δεν είναι σε κίνδυνο. Λίγο μετά την απόπειρα δολοφονίας, αρνήθηκε να διακομισθεί σε νοσοκομείο στο Σπλιτ και επισκέφθηκε ο ίδιος ένα τοπικό κέντρο υγείας.

Η Ντινάμο Ζάγκρεμπ εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία ανέφερε: " Είμαστε τρομοκρατημένοι από την ένοπλη επίθεση και την απόπειρα δολοφονίας του συμβούλου μας, Ζντράβκο Μάμιτς, την Τρίτη 22 Αυγούστου, στο Tomislavgrad (σ.σ. περιοχή κοντά στο χωριό Zidine). Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση".

Ο Μάμιτς, αδερφός του Ζόραν, προπονητή της Αλ Αΐν, ομάδα που αγωνίζεται ο Μάρκους Μπεργκ, κατηγορείται για διαφθορά και φοροδιαφυγή. Στο παρελθόν υπήρξε και αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας της Κροατίας. Στο παρελθόν έχει προκαλέσει ουκ ολίγες φορές.

Έχει επιδείξει εχθρική συμπεριφορά σε δημοσιογράφους, ενώ κατά τη θητεία του στη θέση του προέδρου της Ντινάμο, είχε συλληφθεί από την αστυνομία. Από το 2003 μέχρι το 2015 που ήταν στην ομάδα, προσέλαβε 15 διαφορετικούς προπονητές. Τον Μάρτιο του 2013 συνελήφθη μετά από λεκτική επίθεση στον Κροάτη Υπουργό Αθλητισμού, Ζέλικο Γιοβάνοβιτς.

(AP Photo/Igor Kralj)

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ